Zamalo stradao: Vozaču iz Posušja led s kamiona razbio auto

U ponedjeljak 18. prosinca, oko 9.20 sati, na regionalnoj cesti R420 Posušje – Grude došlo je do nesvakidašnje, ali izuzetno opasne prometne nesreće kojoj je uzrok posebna vrsta ljudske nepažnje.

Naime, kako je za portal Jabuka.tv rekao oštećeni sudionik u ovoj nesreći, tada se osobnim automobilom marke Fiat kretao iz smjera Posušja prema Grudama. Iz suprotnoga smjera vozio je tegljač s prikolicom jedne firme sa sjedištem u Posušju.

“Pri mimoilaženju u zavoju je s cerade prikolice pala veća količina leda na moj automobil, što je prouzročilo veliku materijalnu štetu i lakše ozljede nastale od raspršivanja vjetrobranskoga stakla. Vozač kamiona vjerojatno nije ni primijetio što se dogodilo i nastavio je voziti dalje”, svjedoči za portal Jabuka.tv Posušak koji je sudjelovao u ovoj nesreći.

Kako dodaje naš sugovornik, zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih pripadnika PU Posušje i videozapisima firmi koje se nalaze uz regionalnu cestu, vrlo brzo došlo se do informacija o tegljaču.

“U ovom slučaju sreća je bila na mojoj strani jer je većina leda udarila u krov automobila, a ne izravno u vjetrobransko staklo. Međutim, taj led mogao je pasti i na nekoga pješaka”, navodi ovaj Posušak za naš portal.

Budući da prizori neočišćenih kamiona s ledom na našim cestama nisu rijetki, ovim putem apeliramo na sve vozače da se odgovorno ponašaju u prometu jer posljedice nesavjesnoga upravljanja velikim vozilima mogu biti kobne.

jabuka.tv