Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

SDA se okrenula HDZ-u: Odgovorite na dva pitanja

Must Read

SDA Bakira Izetbegovića, suočena s pritiskom zbog opstrukcija u procesu uspostave vlasti, odlučila je okrenuti se HDZ-u BiH i postaviti im “dva konkretna pitanja”.

Umjesto što neutemeljeno optužuju SDA za političke ucjene i svu odgovornost za neformiranje vlasti pokušavaju prebaciti na bošnjačke predstavnike u vlasti, čelnici HDZ moraju vlastitim biračima i kompletnoj bh. javnosti konačno i konkretno odgovoriti  na dva pitanja, priopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

SDA ističe da prvo pitanje glasi: “Da li pristaju na uvjet SNSD, odnosno za imenovanje mandatara za sastav Vijeća ministara BiH bez slanja ANP-a?”

– Ukoliko je odgovor na ovo pitanje pozitivan, onda su dužni pojasniti stav iz vlastitog priopćenja, odnosno kakva je  to po HDZ-u “vjerodostojna perspektiva integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO savez?” Je li riječ samo o deklarativnoj podršci integraciji u NATO, bez konkretnih koraka? Jer, kako bi integracija BiH u NATO bila nastavljena ako bi za predsjedavajućeg Vijeća ministara bio imenovan netko tko odbija provoditi zakone i ranije donesene odluke i zaključke Predsjedništva BiH usvojene općim konsenzusom svih strana u BiH? – stoji u saopćenju SDA.

Drugo pitanje za koje SDA smatra da traži konkretan odgovor je: “Odnosi li se stav HDZ-a da ničim ne treba uvjetovati formiranje vlasti?” odnosi i na sam HDZ, odnosno na formiranje Vlade Federacije BiH?”.

– Ukoliko je odgovor pozitivan, onda ih pozivamo da nakon deset mjeseci deblokiraju proceduru koja će bez ikakvih uvjetovanja dovesti do brzog izbora rukovodstva Federacije BiH i uspostave Vlade BiH – stoji u priopćenju., prenosi Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -