Published On: Sri, kol 28th, 2019

SDA se okrenula HDZ-u: Odgovorite na dva pitanja

SDA Bakira Izetbegovića, suočena s pritiskom zbog opstrukcija u procesu uspostave vlasti, odlučila je okrenuti se HDZ-u BiH i postaviti im “dva konkretna pitanja”.

Umjesto što neutemeljeno optužuju SDA za političke ucjene i svu odgovornost za neformiranje vlasti pokušavaju prebaciti na bošnjačke predstavnike u vlasti, čelnici HDZ moraju vlastitim biračima i kompletnoj bh. javnosti konačno i konkretno odgovoriti  na dva pitanja, priopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

SDA ističe da prvo pitanje glasi: “Da li pristaju na uvjet SNSD, odnosno za imenovanje mandatara za sastav Vijeća ministara BiH bez slanja ANP-a?”

– Ukoliko je odgovor na ovo pitanje pozitivan, onda su dužni pojasniti stav iz vlastitog priopćenja, odnosno kakva je  to po HDZ-u “vjerodostojna perspektiva integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO savez?” Je li riječ samo o deklarativnoj podršci integraciji u NATO, bez konkretnih koraka? Jer, kako bi integracija BiH u NATO bila nastavljena ako bi za predsjedavajućeg Vijeća ministara bio imenovan netko tko odbija provoditi zakone i ranije donesene odluke i zaključke Predsjedništva BiH usvojene općim konsenzusom svih strana u BiH? – stoji u saopćenju SDA.

Drugo pitanje za koje SDA smatra da traži konkretan odgovor je: “Odnosi li se stav HDZ-a da ničim ne treba uvjetovati formiranje vlasti?” odnosi i na sam HDZ, odnosno na formiranje Vlade Federacije BiH?”.

– Ukoliko je odgovor pozitivan, onda ih pozivamo da nakon deset mjeseci deblokiraju proceduru koja će bez ikakvih uvjetovanja dovesti do brzog izbora rukovodstva Federacije BiH i uspostave Vlade BiH – stoji u priopćenju., prenosi Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare