Published On: Čet, pro 14th, 2017

SARAJEVO: Dvojica mladića utopila se u nabujaloj Miljacki, bezuspješna potraga za tijelima

Prema dostupnim informacijama, nestanak dvojice mladića, starosti 24 i 28 godina, policiji je prijavljen u noći oko 2 sata i 30 minuta.

IZ MUP-a Sarajevske županije su priopćili kako im je prijavljeno da je jedan muškarac najprije pao u korito rijeke, a drugi mu je pokušao priskočiti u pomoć, no i on se poskliznuo pa su obojica nestala u vodi.

Utapanja u Miljacki prava su rijetkost, no zbog velikih oborina vodostaj rijeke, koji je obično vrlo nizak, naglo je narastao u proteklih 48 sati i sada je na razini od oko dva metra.

Voda je u cijelosti zamućena, što značajno otežava potragu za tijelima, u koju su, osim policajaca i ronilaca, uključeni i vatrogasci, civilna zaštita te pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS), uz čamce i dronove.

Lokalni mediji prenose kako je do nesreće došlo kada je jednom od stradalih pozlilo. Kada se poskliznuo pokušao mu je pomoći konobar iz obližnjeg kafića, no i on je pritom upao u riječno korito.

Informacije s terena govore kako je tijela dvojice muškaraca, od kojih je jedan bio bez gornjeg dijela odjeće, voda dosad mogla odnijeti 20-ak kilometara od mjesta gdje su upali u Miljacku.

Iz GSS stanice Sarajevo obavijestili su svoje kolege u Visokom da pregrade rijeku jer postoji mogućnost da tijela unesrećenih doplutaju Bosnom, javlja Avaz./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>