Srijeda, 29 svibnja, 2024

Američko veleposlanstvo slijepo na antisemitizam i podršku Hamasu u bošnjačkom dijelu BiH ali zato problem vidi u Bleiburgu

Must Read

Izvještaj State Departmenta o BiH, koji je pisalo Američko veleposlanstvo u Sarajevu, u potpunosti je ignoriralo eksploziju antisemitizma u dominantno bošnjačkim dijelovima BiH nakon što su teroristi Hamasa u listopadu prošle godine počinili masakr, ubojstva, silovanja i otmicu nad stotinama izraelskih civila.

Nakon događaja od 7. listopada u Izraelu, diljem bošnjačkih dijelova BiH organizirani su skupovi podrške Hamasu na kojima se pozivalo na nestanak države Izrael i genocid nad Židovima. U Sarajevu je zarbanjeno obilježavanje godišnjice utemeljenja države Izrael u Gradskoj vijećnici, sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić je otvorila hajku na izraelskog biznismena Amira G. Kabirija koji posluje u BiH…

image

Izvještaj u poglavlju o antisemitizmu kao problem ne vidi podršku Hamasu nego Bleiburg

 STATE.GOV –

Na spomenutim skupovima podrške teroristima Hamasa i njihovom barbarskom masakru nad Izraelcima koji su održavani u Sarajevu, (istočnom) Mostaru, Zenici i drugim mjestima s bošnjačkom većinom, pozivalo se da se “svijet  održi čistim (od Židova)” i slične antisemitske parole. Pri tom, niti jednom se okupljeni nisu ogradili od terorista Hamasa. Štoviše, vodeći bošnjački mediji poput Al Jazeere i sličnih govore o “militantnim skupinama” a nipošto o teroristima koji su glavni uzrok patnje stanovnika Gaze.

Umjesto toga, Američko veleposlanstvo u izvještaju o BiH, u poglavlju o antisemitizmu, kao glavni problem vidi obilježavanje ubojstava civila i vojnika na Bleiburgu koje je održano u svibnju prošle godine u Stocu. “Bleiburški križni put” je naziv za tisuće žrtava komunističkog režima ubijenih po završetku 2. svjetskog rata bez suđenja i bez utvrđivanja bilo kakve odgovornosti.

Uzevši u obzir navedeno, opravdano je zapitati se je li veleposlanik Murphey prikriveni islamist, s obzirom na to da je njegov izvještaj jednak onom kojeg bi pisao predstavnik barbara Hamasa a ne najveće svjetske demokracije.

dnevnik.ba

- Advertisement -

11 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -