Srijeda, 29 svibnja, 2024

Osim Selmanovića i Memije uhićenja i specijalaca FUP-a, privodi se i visokopozicionirani šef policije

Must Read

Zbog veza s narkokartelom Edina Gačanina Tita na više lokacija u BiH se vrše pretresi.

Naime, u Sarajevu pretrese vrši MUP KS, a van Kantona Sarajevo pripadnici SIPA-e. Pretresi se vrše i u Mostaru i Zenici.

Osumnjičeno je više od 15 osoba, a među njima su i biznismen Gordan Memija i Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a.

‘Avaz’ piše da su na meti Tužiteljstva BiH specijalci FUP-a koji su prije nekoliko godina čuvali Edina Gačanina, vođu kartela Dino i Tito u Sarajevu. Čeka se uhićenje i jednog visokopozicioniranog šefa policije u Sarajevu.

Očekuje se uhićenje i ostalih osoba. Zbog povezanosti sa narko kartelom Tito i Dino, prije nekoliko godina trojici pripadnika Specijalne jedinice Federalne uprave policije oduzete su dozvole za pristup tajnim podacima, To su bili specijalci Adin Ćatić, Senad Kadić i Emir Druškić.

Oni su čuvali Gačanina u Sarajevu. Tada su u pratnji bili specijalci Dražen Čobović, Ibro Miladin i Dženis Kadrić.

Iz SIPA-e su priopćili da su na području Sarajeva, Zenice i Mostara započeli operativnu akciju ‘Black Tie 2’ u sklopu koje se vrše pretresi na više lokacija. Meta akcije je, kako su naveli. više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela ‘Organizirani kriminal’ u vezi sa kaznenim djelima ‘Pranje novca’, ‘Neovlašteni promet opojnim drogama’, i ‘Primanje dara i drugih oblika koristi’ i ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja’ propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

 

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -