Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Pokrenuta procedura – Utvrđuju se činjenice u vezi gađanja u vojarni OS BiH kod Mostara

Must Read

Zamjenik ministra obrane u Vijeću ministara Aleksandar Goganović izjavio je agenciji Srni da je sustav zapovjedništva u Oružanim snagama BiH već pokrenuo procedure utvrđivanja činjenica i okolnosti, kao i povrede sigurnosti lokacije povodom teksta u kojem je Bljesak.info pisao – da su osobe povezane s vehabijskim pokretom vježbala gađanje na vojnom poligonu kod Mostara, a među kojima su bile i četiri maloljetne ženske osobe.

Činjenica da su pripadnici određenih grupa ulazili na vojno kontrolirano područje, kaže Goganović – predstavlja narušavanje sigurnosti sustava obrane.

Od civilne sigurnosne agencije na razini BiH očekuje da detaljno istraže tko su pripadnici organizacija koje vježbaju gađanje na vojnom poligonu kod Mostara.

”Konstantno upozoravam kolegu Heleza da u sustavu obrane postoje problemi koje trebamo zajedno rješavati umjesto što se bavimo dnevno-političkim temama. Činjenica da su pripadnici određenih grupa ulazili na vojno kontrolirano područje sama po sebi je zabrinjavajuća i predstavlja narušavanje sigurnosti sustava obrane. Sustav zapovjedništva u Oružanim snagama je već pokrenuo procedure utvrđivanja činjenica i okolnosti samog događaja i povrede sigurnosti lokacije. Kolega Helez komentira postojanje navodnih ruskih kampova u Republici Srpskoj i time nepotrebno širi strah i paniku među građanima a napomenuo bih da za njihovo postojanje nikada nismo dobili potvrdu” – naveo je Goganović.

Podsjećamo, osobe povezane s vehabijskim pokretom vježbale su gađanje na vojnom lokalitetu kod Mostara i ovaj je slučaj predmetom istrage više agencija, rekli su za Bljesak.info pouzdani izvori.

Naime, u vojarni Oružanih snaga Miralem Jugo, Livač kraj Mostara postoji strelište gdje većinom policijske agencije i specijalni timovi uz odobrenja Ministarstva obrane BiH, u ovom slučaju ministra Zukana Heleza, rade vježbe gađanja. Dozvolu od ministarstva obrane za izvođenje vježbi s bojevom municijom dobio je i Klub za praktično streljaštvo Velež, koji se 16. veljače prijavio na vježbe, a kako tvrdi izvor upućen u ovaj slučaj, uspostavilo se da su pojedini članovi koji su tada pristupili vježbama bliski vehabijskom pokretu –

Prema saznanjima Bljeska, istraga je do sada utvrdila kako su u ovoj skupini osobe u BiH boravile na kraćem proputovanju ali i da su među njima bile i četiri maloljetne ženske osobe. Izvori bliski istrazi tvrde da je nekoliko osoba, ustvari pripadnici radikalnih vehabijskih paradžemata.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -