Published On: Sri, ožu 27th, 2013

SA KONFERENCIJE U UN-u: Marko Petric i njegov tim dobili priznanje za izvrsnost

It was such a great honor for me to have the opportunity to address the distinguished NMUN participants gathered at the General Assembly Hall and speak from the same spot from which many great women and men spoke before. Such a motivational experience! napisao je na svom FB profilu mladi student diplomacije Marko Petric, rođeni Posušanin,  koji na američkom Hood Collegu studira International Relations. Statuts je postiran nit manje nit više nego sa  lokacije United Nations HQ General Assembly Hall u New Yorku.

Marko koji je stipendiju za studij u Americi dobio nakon završenog međunarodnog koledža svijeta u Mostaru,   nedavno se  vratio u Frederick, država Maryland iz New Yorka, s konferencije u sklopu koje je u četvrtak boravio u Generalnoj skupštini UN-a i održao govor, a njegov tim je dobio priznanje za izvrsnost!
Budući da  je Posušje kroz medije obično predstavljeno kroz raznorazne karikature od ljudi, i budući da sale UN-a i američke doručke obično posjećuju hrvatske karikature od političara poput Budimira, Jurišića i Jerke evo i jedne netipične i pozitivne vijesti.
Ostaje  se za nadati da će Marko biti i budućnost hrvatske diplomacije iz BIH, naravno, kada dođe dan slobode, i kada hrvatske kadrove u diplomaciji, ne bude imenovalo ono kriminalno Komšićevo pohrvaćeno čedo zvano Nerkez Arifhodžić.
Marko čestitamo!

poskok.info