Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Rasplamsale se borbe u Azerbajdžanu, ginu vojnici, djeca…

Must Read

U žestokim sukobima koji su izbili između armenskih i azerbejdžanskih snaga duž linije razgraničenja, ubijen je jedan dječak, a još dvoje djece ranjeno, rekao je glasnogovornik lidera regije, dok je azerbejdžansko ministarstvo odbrane obznanilo kako je poginulo 12 njihovih vojnika.

Gornji Karabah
Nagorno-Karabah nalazi se u Azerbejdžanu ali je pod kontrolom lokalnih Armena. Funkcionira samostalno uz jaku vojnu i financijsku potporu Armenije.
Sukob je izbio 1991. godine, u vrijeme raspada Sovjetskog Saveza no od primirja 1994.g. nije bilo većih vatreninh okršaja. Poginulo je oko 30.000 ljudi.

Službeni Baku je potvrdio kako je u oblasti vojnih operacija oboren helikopter Mi-24 i uništen tenk azerbajdžanske vojske.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je u međuvremenu razgovarao sa šefovima diplomacija Armenije i Azerbajdžana, pozvavši ih da zaustave nasilje. Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je na hitan prekid sukoba duž linije razgraničenja u Nagorno-Karabahu.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -