Published On: Pon, lip 11th, 2012

Radončić: HSP je marginalna ustaška stranka

Lider Saveza za Bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić gostojući u emisji “Telering” na OBN-u osvrnuo se na aktualnu političko-ekonomsku situaciju u BiH, najavivši, također, konačni obračun s državnom mafijom.

Radončić je istaknuo kako ulazak SBB-a BiH u državnu vlast je udovoljavanje volji naroda i početak odlučne akcije protiv kriminala i korupcije.

– Preko 80% posto Bošnjaka je htjelo promjene. Prekoponiranjem vlasti, mi u stvari želimo udovoljiti narodnoj volji, rekao je Radončić koji je na pitanje o mogućem odbijanju SDA da napusti vlast slikovito odgovorio:

– SDA ukoliko ne bude htjela napustiti fotelje, narod će sam uzeti štangle i otjerati ih s vlasti. Naši građani će izaći na ulice tražeći odgvornost zašto je netko uništio velike sustave od UNIS-a, pa nadalje. Tražit će odgovornost zašto je netko tijekom privatizacije uništio certifkate boraca, kao i zašto je uništeno 200.000 obitelji na bazi jamaca i pogrešnog zakona ili duga Ljubljanske banke. Tražit će odgovornost i zato zbog čega netko već 20 godina ne gradi BiH.

Lider SBB-a BiH i, kako prenosi Dnevni avaz, budući državni ministar sigurnosti najavio je što građani BiH mogu očekivati od ulaska najjače oporbene stranke u vlast.

– BiH će početi bržim korakom hodati europskim putem. Također ćemo kao stranka pokušati dati nove standarde političkog ponašanja, ali i inicirati Milorada Dodika, Dragana Čovića, Mladena Bosića i sve ostale da se zajedno okrenemo ekonomiji u interesu svih građana BiH, rekao je Radončić ističući  kako će njegova ministarska plaća biti samo jedna KM, dok ostatak planira pokloniti u humanitarne svrhe.

Radončić je govorio o izbornoj krađi od strane SDA, sigurnosnoj situaciji u BiH koju je okarakterizirao kao veoma lošom, pokušaju bošnjačke državne mafije da ga se poveže s kriminalnim miljeom, ali i potezima koje će prve povući kada postane ministar

Bio je oštar prema članicama Platforme. HSP je nazvao marginalnom ustaškom strankom.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare