Radončić: HSP je marginalna ustaška stranka

Lider Saveza za Bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić gostojući u emisji “Telering” na OBN-u osvrnuo se na aktualnu političko-ekonomsku situaciju u BiH, najavivši, također, konačni obračun s državnom mafijom.

Radončić je istaknuo kako ulazak SBB-a BiH u državnu vlast je udovoljavanje volji naroda i početak odlučne akcije protiv kriminala i korupcije.

– Preko 80% posto Bošnjaka je htjelo promjene. Prekoponiranjem vlasti, mi u stvari želimo udovoljiti narodnoj volji, rekao je Radončić koji je na pitanje o mogućem odbijanju SDA da napusti vlast slikovito odgovorio:

– SDA ukoliko ne bude htjela napustiti fotelje, narod će sam uzeti štangle i otjerati ih s vlasti. Naši građani će izaći na ulice tražeći odgvornost zašto je netko uništio velike sustave od UNIS-a, pa nadalje. Tražit će odgovornost zašto je netko tijekom privatizacije uništio certifkate boraca, kao i zašto je uništeno 200.000 obitelji na bazi jamaca i pogrešnog zakona ili duga Ljubljanske banke. Tražit će odgovornost i zato zbog čega netko već 20 godina ne gradi BiH.

Lider SBB-a BiH i, kako prenosi Dnevni avaz, budući državni ministar sigurnosti najavio je što građani BiH mogu očekivati od ulaska najjače oporbene stranke u vlast.

– BiH će početi bržim korakom hodati europskim putem. Također ćemo kao stranka pokušati dati nove standarde političkog ponašanja, ali i inicirati Milorada Dodika, Dragana Čovića, Mladena Bosića i sve ostale da se zajedno okrenemo ekonomiji u interesu svih građana BiH, rekao je Radončić ističući  kako će njegova ministarska plaća biti samo jedna KM, dok ostatak planira pokloniti u humanitarne svrhe.

Radončić je govorio o izbornoj krađi od strane SDA, sigurnosnoj situaciji u BiH koju je okarakterizirao kao veoma lošom, pokušaju bošnjačke državne mafije da ga se poveže s kriminalnim miljeom, ali i potezima koje će prve povući kada postane ministar

Bio je oštar prema članicama Platforme. HSP je nazvao marginalnom ustaškom strankom.