Pronađeno tijelo akademika Sulejmana Redžića?

Tijelo profesora Sulejmana Redžića pronađeno je danas u okolini Sarajeva, javio je Dnevni avaz.
Podsjetimo, akademik Redžić nestao je 7. siječnja, a u potrazi su, pored ostalih, bili uključeni Jedinica za specijalističku podršku MUP KS-a, pripadnici Prve policijske uprave i rendžeri Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Tijelo nepoznatog muškarca pronađeno je danas oko 13:00 sati na području Lapišnice, odnosno Kozije ćuprije, potvrđeno je Feni iz Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo. Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo trenutno se nalaze na licu mjesta, rečeno je Feni u CJS Istočno Sarajevo.
Kako je Feni potvrdio načelnik Gorske službe spašavanja – stanice Sarajevo Adnan Podžo još se ne može utvrditi o kome se radi, odnosno da li se radi o nestalom profesoru Sulejmanu Redžiću dok njegova obitelj ne izvrši identifikaciju.
“Prema informaciji kojom raspolažem, tijelo je pronađeno iznad tunela Bulozi, teritorija RS-a, nekoliko kilometara od entitetske granice”, rekao je Podžo.
“Stavili smo se na raspolaganje jer se radi o teško pristupačnom terenu, da eventualno, ukoliko vlasti RS-a nemaju mogućnost da ga izvuku, mi sudjelujemo u izvlačenju, i ako treba mi smo na raspolaganju”, kazao je Podžo.

Glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić potvrdio je za Agenciju FENA da su danas oko 12:50 lovci obavijestili Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo da su u blizini tunela Čeljigovići uz korito rijeke Miljacke uočili beživotno tijelo nepoznatog muškarca.
Na lice mjesta izašli su službenici Policijske stanice Stari Grad. S obzirom na to da je tijelo pronađeno u Republici Srpskoj o slučaju je obaviješten nadležni Centar javne sigurnosti Istočno Sarajevo.
“Na identifikaciji tijela radit će Tužiteljstvo Republike Srpske”, rekao je Nefić. Dok se ne izvrši identifikacija, ne može se potvrditi da li se radi o prof. Sulejmanu Redžiću koji je nestao 07. siječnja.