Published On: Čet, srp 21st, 2016

Predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS: Referendum o Danu RS ne vrijeđa Hrvate

BANJALUKA – Predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS Tomislav Tomljanović izjavio je danas u Banjaluci da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa zbog odluke o raspisivanju referenduma o Danu Republike. “Nismo osporili ovo pitanje, jer je ustavno pravo da se građani izjasne na referendumu o pitanjima za koja smatraju da su važna”, rekao je novinarima Tomljanović, nakon sjednica Kluba Hrvata.

Govoreći o popisu stanovništva u BiH, Tomljanović je rekao da je ovo tehničko pitanje koje će biti verificirano kada rezultate prihvati Eurostat. Klub Hrvata razmatrao je akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na 18. i 19. posebnoj sjednici, te na 13. redovitoj sjednici.

Narodna skupština Republike Srpske na 19. posebnoj sjednici, koja je održana 15. srpnja, donijela je odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike 25. rujna i imenovala Komisiju za njegovo provođenje. Zastupnici su na 18. posebnoj skupštinskoj sjednici usvojili Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, kućanstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj – po hitnom postupku.

(Srna)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>