Published On: Čet, srp 21st, 2016

IVANIĆ: Nisam osporavao SSP, već je moj stav više posljedica načina na koji je donesena odluka o popisu. Nije normalno da se prekrši princip

SARAJEVO – Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) neće ugroziti niti riješiti probleme naših poljoprivrednika. To mogu riješiti samo kvalitetne subvencije, a to je obveza entiteta, reka je član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić. “Europska unija jeste bila popustljiva prema BiH i to je bilo teško ignorirati. Entiteti sada imaju dobar okvir i trebaju početi zaista raditi u interesu poljoprivrednika “, rekao je on.

Upitan zašto je u Predsjednjištvu blokirao Sporazum iako se iz njegovih istupa u javnosti moglo se zaključiti da nema ništa protiv SSP-a, Ivanić je rekao da je uvijek mislio da je SSP kvalitetno ispregovaran, posebno nakon obećanja koja su dobivena od Njemačke.

“Nisam osporavao dokument, već je moj stav više posljedica načina na koji je donesena odluka o popisu. Nije normalno da se prekrši princip i da se nakon toga ponaša kao da se ništa nije dogodilo. Za mene postignut dogovor vrijedi i bez obzira na sve političke izazove i ja od njega ne bih odustao.

Ne pristajem na preglasavanje, jer tako se ne mogu graditi bolji odnosi u BiH. Kad je već urađeno drugačije po pitanju popisa, htio sam pokazati da isto tako može i sa SSP-om. Ako Čović i Izetbegović imaju Jukića kojeg ne mogu kontrolirati, imam i ja Milorada Dodika “, kazao je član Predsjedništva BiH iz RS Kaže da će uvijek poštivati ​​dogovor, nikada ga neću izdati, ali da neće biti “naivni idealist”.

“Očekivati ​​od mene da to radim u ime općeg ambijenta je zaista krajnje nekorektno, jer interes našeg europskog puta je bio da popis bude prihvaćen od svih. Moglo se do toga je bilo više političke volje da se postigne dogovor. Mislim šteta je što se dogodilo ovo oko popisa jer je sadašnja struktura, posebno u Predsjedništvu, imala mogućnost da nastavimo raditi u pozitivnom smjeru “, rekao je Ivanić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>