POLJSKA NEMAN U SARAJEVU: Ozlijeđeno 18 osoba, lomili su doslovce sve što su našli pred sobom (VIDEO)

Kako je potvrdila Muamera Šehić, portparol KCUS-a u sinoćnjim neredima u Vogošći je povrijeđeno ukupno 18 osoba, od toga sedam državljana Poljske i 11 državljana Bosne i Hercegovine.Na ulicama Vogošće u blizini hotela “Sunce”, u kojem su smješteni poljski navijači, oko ponoći su počeli neredi u kojima je sudjelovalo više desetaka navijača poljskog “Leha” i domaćih lica.

Neredi su trajali više sati, au razdvajanju sukobljenih skupina učestovao je veći broj policajaca, uključujući i specijalce.

Policija je oko 50 minuta nakon ponoći uspjela razdvojiti dvije glavne skupine, ali su incidenti nastavljeni između manjih skupina.

U tuči su korištene palice, plastične stolice iz obližnjih ljetnih bašti i baklje, a na ulicama Vogošće nakon sukoba ostale su razbacane letve i kamenje, tragovi vatre.

Šteta nastala u sukobima još se sumira, a prema prvim informacijama, uništeni su inventar hotela u kojem su smješteni poljski navijači i autobus kojim su stigli u Sarajevo. 

Sukobu u Vogošći prethodila je tuča na Baščaršiji oko 20.30 časova.

Poljski Nogometni klub FK / “Lech” iz Poznanja i FK “Sarajevo” večeras bi trebalo da se sastanu na Koševu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.