ZUKIĆ: Kukavice iz mase neka se junače u Knez Mihajlovoj u Beogradu

Osiguranje u Srebrenici je zakazalo zbog loše koordinacije policija, ističe predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Osim toga, on je istakao da ne vjeruje da je napad na premijera Vučića bio organiziran.

Kako navodi, najveći “krivac” je državna Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja je u Potočare trebalo poslati specijalce, a nije.

“I najveće kukavice se ohrabre kada u masi napadaju, zato pozivam te kukavice koje su nasrnule fizički na premijera Srbije u Potočarima da idu u Beograd, u Knez Mihailovu ulicu, pa neka se tamo junače, a ne na komemoraciji žrtvama….”, kategoričan je u izjavi  Amir Zukić, generalni tajnik Stranke demokratske akcije.

On napominje da je napad na premijera Srbije – napad na tradicionalno gostoprimstvo i ugled BiH, pozivajući Aleksandra Vučića da što prije poseti Sarajevo, odnosno da vlasti u Sarajevu što pre dođu u  posjetu Beogradu.

“Ovaj incident je veliki propust osiguranja u Srebrenici, velika sramota. Ja sam osobno vidio da je bilo više ljudi i veće osiguranje oko, recimo, Filipa Vujanovića, predsjednika Crne Gore, ili turskog premijera Ahmeda Davutoglua, nego oko premijera Srbije”, ističe sugovornik lista.

Zvizdić napominje kako ne vjeruje da ovaj napad bio organiziran.