Published On: Pon, lis 21st, 2019

Osuđeni ratni zločinac Enver Zornić ostaje raditi u Javnom poduzeću “Toplane-Sarajevo”

Usprkos smjeni Enver Zornić ostat će uposlenik Javnog poduzeća “Toplane-Sarajevo”, dokazuje odluka o razrješenju direktora koju potpisuje vršitelj dužnosti predsjednika Nadzornog odbora KJKP Toplane-Sarajevo.

U odluci je navedeno da se Zornić razrješava dužnosti direktora zbog gubitka povjerenja osnivača i vlasnika 100-postotnog udjela poduzeća Županije Sarajevo, iskazanim zaključcima Vlade KS od 26. rujna 2019. godine i 17. listopada 2019. godine.

Nadzorni odbor Javnog poduzeća Toplane-Sarajevo zadužio je novoimenovanog vršitelja dužnosti direktora Berina Alagića da Envera Zornića “rasporedi na radno mjesto koje odgovara njegovog stručnoj spremi u skladu sa zakonom, općim aktima KJKP Toplane-Sarajevo i u skladu s Ugovorom o angažmanu broj 01-08-677-1-502.02/19 od 5. rujna 2019. godine”.

Inače, Enver Zornić ranije nije bio zaposlen u Javnom poduzeću Toplane-Sarajevo, niti je kao vršitelj dužnosti direktora ili direktor imao sklopljen ugovor o radu, već isključivo ugovor o angažmanu.

Kao što je već poznato, Zornić je osuđen jer je tijekom rata, kako je navedeno u presudi, naredio ubojstva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena. On je pravosnažno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je zapovijedao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.

Nakon tih saznanja zasjedao je vrh SDP-a na čiji prijedlog je Zornić imenovan na funkciju u Toplanama. On je ubrzo poslije toga isključen iz partije, a sve vrijeme je negirao da je sudjelovao u bilo kakvim ubojstvima tvrdeći da se radi o montiranim procesima, kako u ratu tako i danas te naglasio da ga je nakon presude pomilovao tadašnji predsjednik RBiH Alija Izetbegović.

Poručio je kako usprkos prijetnjama i ucjenama nitko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanje kriminala u KJKP Toplane Sarajevo.

No, ništa od toga nije spriječilo Zornića da u iščekivanju smjene raspiše konkurs za prijem 20 radnika.

U tekstu javnog oglasa navedeno je da su Toplane-Sarajevo dobile suglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, na čijem čelu se nalazi Srđan Mandić, za raspisivanje javnog oglasa te da je suglasnost dana 12. rujna 2019. godine.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare