Published On: Pet, velj 1st, 2013

Općina Zenica vlasnik odmarališta kod Splita

Općinski sud u Splitu donio je pravomoćnu i izvršnu presudu po kojoj je Općina Zenica proglašena jedinim i isključivim vlasnikom odmarališta Duće kod Omiša, ukupne površine 11.000 kvadratnih metara, prenosi Fena.
Direktor Uprave za imovinskopravne, geodetske poslove i katastar Općine Zenica Hazbo Ličina kazao je na današnjoj pres-konferenciji kako je time završena pravna borba koja je trajala 11 godina o dokazivanju prava na zemljište, koje je prema Prostornom planu Duća ocijenjeno kao elitni turistički resort.
Općina Zenica, naime, tužila je Republiku Hrvatsku jer je na području nekadašnjega “zeničkog odmarališta” povukla nezakonitu granicu pomorskog dobra te na taj način oduzela čitav plato uz plažu na kojemu su se nekada nalazili igralište za nogomet i košarku.
Ličina je danas najavio kako sada slijedi razmatranje brojnih opcija o budućnosti odmarališta.
Jedna je prodaja i to za minimalni iznos od 10 milijuna eura, druga je zajedničko ulaganje Zenice i nekog od gradova pobratima, a treća je da Zenica svojim sredstvima financira izgradnju odmarališta ili hotela, što je u ovom trenutku nerealno očekivati, kazao je Ličina.
(Dnevnik.ba)