Novosadska komisija odbila prijedlog da se ulica nazove po Slobodanu Miloševiću

Gradska Komisija za nazive dijelova naseljenih mjesta i javnih službi u Novom Sadu odbila je danas inicijativu Srpske radikalne stranke (SRS) da jedna ulica u gradu dobije naziv po Slobodanu Miloševiću.

Protiv tog prijedloga, koji je obrazložio predsjednik Gradskog odbora SRS i šef kluba vijećnika radikala u Skupštini grada Đurađ Jakšić, bilo je šest članova povjerenstva, priopćila je Informativna služba gradskog parlamenta.
Jakšić je u obrazloženju prijedloga naveo da je Milošević bio dominantna politička figura i državnik, koji je na srpskom političkoj sceni uvelike obilježio kraj 20. i početak 21. stoljeća, kao i da je bio prvi predsjednik Republike Srbije demokratski izabran na višestranačkim izborima.
 

 
Predsjednik te komisije Boris Jovičić je istaknuo da je suviše rano za takvu inicijativu, jer nije prošao dovoljno dug vremenski period od događaja iz devedesetih godina za koje se zna, kako je rekao, da su bile obilježene ratovima, nemaštinom, gušenjem medija, bombardiranjem.
On je dodao da se taj prijedlog radikala ne može prihvatiti i zbog toga što Milošević nikad nije imao podršku u Novom Sadu, navedeno je u priopćenju.

more recommended stories