Published On: Uto, kol 27th, 2019

Oglasila se majka mladića koji je ubio Ronalda Osmanovića: Moju djecu su ganjali sjekirom!

Majka maloljetnika Ejjuba i Davuda D., braće koja su u nedjelju navečer sudjelovala u sukobu u kojem je ubijen Ronald Osmanović, oglasila se potresnom porukom na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Ejjub D. (15) je, braneći brata Davuda (17), usmrtio Ronalda Osmanovića (21) u sarajevskom naselju Saraj-Polje tako što ga je nožem ubo u vrat. Prethodno ih je Osmanović napao i sjekirom udario Davuda D. te mu nanio povrede u predjelu glave, prenosi Dnevni Avaz.

Ejjubova i Davudova majka na Facebooku je napisala kako je nastradali Ronald Osmanović, zajedno s uhićenim Silvijom G. (27), ranije u nekoliko navrata napadao njene sinove.

Njen status prenosimo u cijelosti:

– Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povrijeđenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica, lakta, nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć, dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino. U prethodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali policajkama tzv., s komadima cigle i već ih povređivali, dolazili na kuću i prijetili, zvala sam policiju, išla na policiju, međutim, ništa se nije promijenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju, za šta imaju očevici koji će također biti pozvani kao svjedoci. Dakle, ja sam opominjala, pozivala, tražila da mi se pomogne…sistem nije ništa učinio, ama baš ništa…

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare