Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

GLAVNO VIJEĆE HNS BIH: I u oblasti pravosuđa mora biti poštovana konstitutivnost naroda, kao temeljno ustavno načelo

Must Read

Voditelji odjela Glavnog vijeća informirali su o aktivnostima njihovih odjela u proteklom razdoblju. Zaključeno je kako će se na narednoj sjednici obaviti tematska rasprava o stanju u zdravstvu nakon što je voditelj Odjela za zdravstvo dr. Milenko Bevanda ukazao na potrebu rješavanja određenih problema i definiranja strateških smjernica u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U kontekstu razmatranja ključnih stajališta u pripremi zakona iz oblasti pravosuđa, Glavno vijeće naglašava da natkrovljujuće ustavno načelo konstitutivnosti mora biti poštivano i u ovom segmentu trodiobe vlasti u BiH.

Razmatrajući informaciju o tijeku aktivnosti oko usvajanja izmjena Izbornog zakona Glavno vijeće je upoznato s trenutnom situacijom i planom da tekst zakona bude razmatran na narednoj sjednici Vijeća ministara BIH.

Glavno vijeće je na prijedlog voditelja Odjela za kulturu, sport i medije Ivana Vukoje usvojilo odluku da se krene u postupak proglašenja Spomen obilježja „Osmica“ u Vitezu spomen obilježjem od značaja za Hrvate u BiH. Također, Glavno vijeće HNS je prihvatilo pokroviteljstvo na projektima iz oblasti kulture i to za izradu Monografije „1993“, autora Zorana Filipovića, i Festivala klasične glazbe „Glazba na kamenu 2024“.

Glavno vijeće je upoznato i s aktivnostima vezanim uz „Sportski savez Herceg Bosne“, priopćeno je iz HNS BiH.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -