Published On: Uto, kol 27th, 2019

KARAMATIĆ: Izetbegović potencira kako su Bošnjaci većina, a zaboravlja da je milijun Bošnjaka u okruženju 9 milijuna Hrvata i Srba

Retorika Bakira Izetbegovića je identična retorici Slobodana Miloševića koji je govorio kako su Srbi najbrojniji narod kako svi Srbi trebaju živjeti u jednoj državi i znamo kako je završila ta država, izjavio je predsjednik HSS BiH i član Predsjedništva BiH Mario Karamatić za RTV Herceg Bosne komentirajući izjavu lidera SDA da će Bošnjaci kao najbrojniji narod “razbiti okove, ukoliko im se oni budu nametali kroz zahtjeve da se prvo izmjeni Izborni zakon, pa tek onda formira federalna vlast, na čemu insistira HNS BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

 

-On (Izetbegović) uporno implicira kako su Bošnjaci najbrojniji i kako se oni trebaju pitati i dominirati u BiH. A, možemo stvari malo i obrnuti, u današnjem globaliziranom svijetu. Njih je milijun, a okruženi su s 9 milijuna Hrvata i Srba. Šta ćemo onda s tim?, upitao se Karamatić i pojasnio svoju izjavu:

– Ne pozivam ja ni na kakvu agresiju, već ih pozivam ( bošnjačke predstavnika, op hms) da sjednemo zajedno i dogovorimo se da gradimo zajedničku zemlju”.

On je rekao kako Izetbegović ima dvije mogućnosti; prihvatiti izmjene Izbornog zakona i zaštiti tako i Hrvate i Bošnjake, omogućiti i jednima i drugima da biraju svoje legitimne predstavnike, ili se nastaviti boriti do posljednjeg Bošnjaka. A Bošnjaci odlaze iz BiH u puno većem broju nego Hrvata i to više nije nikakva tajna, rekao je lider HSS BiH.

On smatra kako sadašnji ustroj BiH, do kojeg sedošli intervencijama OHR-a pokazuje neodrživost.

– O novom ustroju moraju se dogovoriti predstavnici tri naroda, bez mješanja sa strane, jer ovo je naša kuća, kazao je Karamatić.

Prema njegovu mišljenju bošnjački političari ne žele ulazak BiH u NATO.

-Insistiranje na ANP-u samo je način da se opstruira formiranje Vijeća ministara. Pa šta oni misle da bi sutra pod okriljem NATO-a ratovali s Hrvatskom ili Belgijom, koju u zadnje vrijeme napadaju. Taj jedan avion koji bi imala BiH bombardirao bi neke muslimanske skupine, a oni to ne žele.Od članica NATO-a bošnjačka politika navezana je samo na Tursku, a ona je na izlaznim vratima NATO-a, rekao je, među ostalim, Karamatić.

On je Komšića nazvao mitskim balijom, uspoređujući ga s balijama (goljama) iz knjige Nijaza Durakovića, koji dolaze s planina da bi služili begovima, a njegovu stranku DF- strankom ne Bošnjaka, već balija./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare