NOVE SNIMKE S POLJUDA Svastika se na travnjaku vidjela dva dana prije utakmice s Italijom!

VIDEO: NOVE SNIMKE S POLJUDA Svastika se na travnjaku vidjela dva dana prije utakmice s Italijom!

Kukasti križ koji je obišao svijet na Poljudu je bio najmanje 48 sati prije početka utakmice s Italijom

Kukasti križ na poljudskom travnjaku osvanuo je najmanje dva dana uoči utakmice Hrvatska-Italija.

Pokazuju to snimke RTL Televizije , čiji je reporter Antonio Vuksanović 48 sati prije početka susreta izvještavao o pripremama za utakmicu sa samog Poljuda. Doduše, ni RTL-ova ekipa tada svastiku nije uočila, već se to dogodilo naknadnim pregledavanjem snimke, nakon što je sramotna slika svijet već bila obišla.

U Hrvatskom su nogometnom savezu u ponedjeljak ustvrdili da su kukasti križ primijetili tek u 11. minuti same utakmice. Izbornik Niko Kovač i igrači kažu da tijekom utakmice nisu vidjeli ništa.

Sramotni simbol počeo se svijetom širiti još za vrijeme utakmice, a prvi su ga zamijetili talijanski novinari. Tijekom poluvremena službe na stadionu pokušale su ga ukloniti s travnjaka, ali bez uspjeha.

Uefa je u ponedjeljak službeno potvrdila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma. S obzirom da ovo nije prvi sramotan incident, na stolu je i radikalnija kazna poput izbacivanja hrvatske reprezentacije iz daljnjih kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Pogledajte video koji nam je ustupio RTL.

more recommended stories