Published On: Sub, tra 13th, 2013

Neshvatljivo: U 21. stoljeću BiH ima javne funkcije na koje se neki građani ne mogu kandidirati

SARAJEVO  – Izbore treba organizirati isključivo zbog nas u BiH, a ne zbog Europe, poštivajući svakako ono što je europsko izborno naslijeđe – izjavio je član Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović, komentirajući izjavu komesara za proširenje EU Štefana Fülea da ukoliko se ne provede presuda “Sejdić – Finci”, naredni izbori neće biti priznati.
– To znači da se trebaju ispuniti dva ključna uvjeta da bi izbori bili fer i demokratski. Ključni uvjeti su da je svakom biraču, punoljetnom državljaninu BiH s biračkim pravom dostupno svako javno mjesto, ne samo pravo da glasa, već i pravo da se kandidira – kazao je Arnautović.
Neshvatljivo je, dodao je, da u 21. stoljeću Bosna i Hercegovina ima javne pozicije na koje se određene grupe ljudi ne mogu uopće kandidirati.
– Presudu Europskog suda u predmetu “Sejdić – Finci” trebamo implemenirati isključivo radi nas u BiH – izjavio je Arnautović.
Na pitanje je li predizborna kampanja za opće izbore 2014. već počela, Arnautović je izjavio da marketinško pravilo kako kampanja nema kraja je pravilo koje se kod nas najviše primjenjuje.
– Čim se završe jedni izbori, počinje kampanja za druge izbore. U Bosni i Hercegovini su dosta prisutne negativne kampanje što je jako loše za našu državu. Politički subjekti koji se kandidiraju  bi trebali voditi kampanju na taj način da traže rješenja za izlazak iz krize, a ne da se između sebe obračunavaju. Danas se političke stranke više sukobljavaju između sebe, a manje nude izlaz iz krize – rekao je Arnautović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare