Published On: Wed, Mar 22nd, 2017

Moore: BiH bez političke stabilnosti neće biti atraktivna za strane investitore

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini veleposlanik Jonathan Moore ukazao je danas u Banjoj Luci da bez više političke stabilnosti i suradnje na svim nivima, ova zemlja neće biti atraktivna za strane investitore.

– Kada je zemlja na čvrstom putu ka integracijama te može ispuniti sve postavljene uvjete, onda prosperitetnija i suverena BiH može donijeti prave rezultate svojim građanima – rekao je Moore.

Kao dobar primjer suradnje vlasti u korist građana izdvojio je i nedavnu zajedničku sjednicu entitetskih vlada.

– Posebno cijenimo uspješan menadžment u javnom i privatnom sektoru. Vidjeli smo brojne uspješne rezultate širom BiH, kada poslodavci ili gradonačelnici/načelnici na lokalnom nivou rade konkretne stvari, jer bez novih investicija neće biti radnih mjesta i prosperiteta u BiH – istakao je Moore.

Uoči trećeg Foruma menadžera RS-a, u organizaciji Centra za edukaciju “Pro Educa”, te u suradnji s banjalučkom konsultantskom firmom “ConsultIn”, šef Misije OESS-a je rekao i da želi da se vidi što više konkretnih rezultata u privrednoj sferi.

– Takve firme, poslodavci i menadžeri su najbolji primjer za sve nas kako se ova zemlja može razvijeti – naglasio je Moore.

Forum menadžera RS-a je konferencija koja u jednom danu u Banjoj Luci okupi eminentne stručnjake, uspješne menadžere, ali i sve one koji su zainteresirani da čuju uspješne priče, konkretne primjere, posljednje trendove, ideje i pravila iz oblasti menadžmenta, inovacija, lobiranja, angažiranosti zaposlenih, organizacijske kulture, megatrendova i mnogim drugim temama.

– Forum je jedinstveno mjesto okupljanja stručnjaka i najsposobnijih ljudi naše i regionalne privrede, od privatnog sektora, putem banaka i osiguravajućih kuća, do javnih preduzeća i institucija. Upravo zbog toga, osim za razmjenu iskustva i znanja, ovaj skup je ujedno i odlična prilika za  uvezivanje najsposobnijih menadžera iz RS-a, ali i regije – rekao je predsjednik Organizacionog odbora III foruma menadžera RS-a i direktor ConsultIna Srđan Praštalo.