MONTY DAYTON: Christian Schmidt tvrdi da je He-Man

Schmidt, slučajni prolaznik iz Njemačke, koji ometa politički poredak u BIH svojim neustavnim i neodgovornim ponašanjem,  još jednom je imenovao jedinog prodaytonskog lidera u BIH srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kao glavnog krivca za trenutno stanje u BiH, rekavši da međunarodna zajednica neće blagonaklono gledati na njegove poteze.

Ovo je nova prijetnja međunarodnom zajednicom koja u BIH nema niti malo sjajnu prošlost. Naročito ne Turska, Austrija i Njemačka koje su na prostoru BIH organizirale genocide, otimanja djece, silovanja, aneksije, nacističke logore i u konačnici Inzka, Petritscha, Shillinga i Schmidta. Ljude koji su kršili međunarodno pravo u BIH. I pljačkali privatne banke. Tjerajući kapitalu austrijske i njemačke.

“Najavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik da  da će raspustiti OSBiH i vratiti staru vojsku Republike Srpske. Mislim da je ovo vrijeme da jasno stavimo do znanja da se međunarodna zajednica nikako ne vezuje, da se vratimo u situacije iz kojih smo izašli 90-ih. Nema mirnog raspuštanja”, rekao je Schmidt.

Na pitanje novinara BBC-a o korištenju posebnih (bonskih) ovlasti, koje su mu, kao i visokim predstavnicima prije njega, na raspolaganju, Schmidt je dao sljedeći odgovor.

“Ovlasti su u ladici, kao i svaki dobar ugovor. Ako dođu ‘izazovi’, one su vjerojatno dio rješenja”, poručio je Schmidt.

Osim Schmidta, za vikend su na BBC radiju gostovali i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i baronesa Arminka Helić, članica britanskog Doma lordova.

Podsjećamo Vojska Republike Srpske je Daytonska kategorija. Oružane snage BIH nisu.

Bonske ovlasti ne postoje u Daytonskom mirovnom sporazumu. Postoji tek čiko koji se zove šef OHR-a a koji je definiran kao moderator, konačni tumač Daytonskih nesuglasica, nikako kao netko tko ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast.

Bahatost Schmidta već poprima Inzko manire a njegov njemački okupacijski gen već je jako vidljiv. I teško ga kontrolira.

Tako očekivano.