Published On: Pon, stu 8th, 2021

“Dovesti se u stanje da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda – kao da im netko navukao luđačku košulju”

Ante Prkačin, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, govorio je u ime Kluba zastupnika DP-a.

“Premijer nam je podnosio Izvješće o radu Vlade. Spomenuo sam jedan značajan detalj koji često puta ovdje spomenem. Milorada Pupovca ovdje nema… Dakle, jedan neprecizan odnos hrvatske politike prema srpsko-hrvatskoj politici. Hrvatski Srbi su privilegirani, previše im se pažnje posvećuje”, započeo je i nastavio:

“A bosanskim Srbima koji su nam neusporedivo značajniji ne posvećuje se dovoljno pažnje. Meni je potpuno normalno da se prema srbijanskim Srbima zauzme čvršći stav, posebno da se prozove njihovo destruktivno djelovanje u Crnoj Gori prevođeno Srpskom pravoslavnom crkvom”, prenosi Direktno.hr.

Odnos Srba i Hrvata u BiH je, kaže, na čistijoj platformi nego je ikada igdje bio.

“Znate li zbog čega je tako? Zbog nepoznavanja prilika u BiH od strane međunarodne zajednice i zbog jednog potpuno pogrešnog ponašanja bošnjačkih, moram lijep izraz izabrati da ih ne uvrijedim, nacionalista koji ne razumiju stanje u svom okruženju. Dovesti sebe u stanje da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda, to je kao da im je netko navukao luđačku košulju”, govori pa nastavlja:

“U čemu je bit problema u BiH? Hrvatska i srpska strana poštuju konstitutivnost naroda, a bošnjačka strana priča o građanskoj državi. Pričati o građanskoj državi nakon onako okrutnog građanskog rata… Rat u BiH počeo je agresijom JNA pod kontrolom Srba, a nakon toga pretvorio se u užasan građanski rat gdje su ubijani civili. Sva ta zvjerstva koja su se događala u BiH nisu nikakva pretpostavka za građansku državu. Onaj tko inzistira na građanskoj državi, taj nema čiste namjere”.

Ante Marković je, kaže, 1991. godine imao najuglednije Sarajlije uza sebe. “Očekuju svi veliku pobjedu reformista, veliku pobjedu reformiranih komunista. Međutim, na izborima doživljavaju katastrofu. Nacionalističke stranke potuku ih do nogu”, rekao je.

“U jednoj takvoj državi inzistirati na ovoj građanskoj logici, može samo jedna potpuno neupućena krivo navedena međunarodna zajednica i jedni romantizirani bošnjaci koji, zapravo, čine neusporedivo veću štetu svome narodu, nego su to činili na početku rata. Navlače si luđačku košulju sukoba s dva kršćanska naroda pričajući priče o nekakvom ratu…”, zaključio je./HMS/

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ajde uhvati se toga da ne bude obvezno cijepljenje djece. Jučer dječak u Njemačkoj 12 godina umro od druge doze. obdukcija potvrdila. UBOJICE. STOP ubojicama s LAŽNIM cjepivom-

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

minusajte koliko hoćete. u Australiji vojska upada ljudima u kuće i prisiljava na SAMOUKIDANJE otrovom. neko i ovo čita a tko čita neka ZNA da se podmazuje zaštita. samo probajte…

billy
billy
1 godina prije

u pravu je general…

billion
billion
1 godina prije

Samo ga upitajte kako se obogatio i odmah ce se da usere.

Kresimir !
Kresimir !
Šta ti kažeš na ovo?  billion
1 godina prije

Prica se da ti je mamu iznajmljivao jer je dobro pusila!!! Ovima OSUNECENIMA ko nije za gradjansku drzavu treba ubiti. KAKO NISTE NORMALNI , KO DA STE NAUCILI ^LETITI^ PA SE KHURCITE !!!

Mexico
Mexico
1 godina prije

Ah ovih s Pantovčaka….ne mogu a da ne vole svoje hanđarovce,vole vam oni svoje đelate,eno im nadomak Zagreba vam je okupatorska đamija u Bihaću el fatih napravljena na temeljima crkve a dok su nas Hrvate muđahedini klali po središnjoj Bosni ova pederija se smijala vicevima o muji i hasi naoružavala obučavala te iste muđahedine a njihove feemilijee sklonili po slobodnim hrvatskim prostorima,zato vam više ne vjerujem,samo se možemo pouzdati u g.Dodika!

Prorok
Prorok
1 godina prije

…e moj Ante na sta si ti spao…..

Mijo
Mijo
1 godina prije

Govori se kako je pola današnje Turske od janjičara, a druga polovica je od Kurda, znači Turaka nema više.

Dunja
Dunja
Šta ti kažeš na ovo?  Mijo
1 godina prije

25 miliona Kurda živi u Turskoj, pa ti sad vidi… Gdje su Armenci, Gruzini…?

Dunja
Dunja
1 godina prije

🤣🤣🤣👍