Published On: Čet, srp 5th, 2018

LOVRINOVIĆ JE U KRIVU: Najveća krađa je zakon o raspodjeli PDV-a, kojim se pljačkaju a potom i iseljavaju Hrvati iz BIH

Burna rasprava vodila se danas na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i to oko točke dnevnog reda koja se odnosila na aktualnu poziciju, ocjenu spremnosti i sposobnosti Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) da organizira i provede fer izbore u listopadu 2018. godine, koju je predložio zastupnik Senad Šepić kao i točci dnevnog reda sličnog naziva, a koju su predložili zastupnici Damir Arnaut i Saša Magazinović.

Izvjestitelj Hrvatskog Medijsko Servisa javlja kako su zastupnici bošnjačkih stranaka ovu raspravu pokušali iskoristiti kako bi ponovili svoje stavove i zahtjeve o uvođenju novih tehnologija u birački proces poput skeniranja listića i slično, no i kako su hrvatski predstavnici upozorili na suštinski problem u državi, a to je neprovedba presuda Ustavnog suda koja govori o konstitutivnosti naroda i koja traži promjenu načina izbora izaslanika u federalni Dom naroda.

Ovo pitanje bošnjačka javnost uglavnom pokušava zaobići, no zastupnici hrvatskih stranaka jasno su poručili tijekom rasprave da svjedočimo najgoroj izbornoj krađi, a to je onemogućavanje da hrvatski narod sebi bira legitimne predstavnika u tijela koja su predviđena za predstavljanje konstitutivnih naroda. Predsjednik Kluba HDZ-a BiH-HNS Nikola Lovrinović upozorio je kako je u kontekstu rada SIP-a treba sagledati cijelu problematiku te kako HDZ BiH neće podržati nijednu promjenu Izbornog zakona BiH dok se ne provede odluka Ustavnog suda BiH u vezi s Izbornim zakonom.

On je poručio kolegama u ovom domu kako ovdje možemo svjedočiti najvećoj krađi, onoj koja pogađa cijeli jedan narod, te kako je većina zastupnika u tom domu spriječila da se provede odluka Ustavnog suda BiH.

Naglasio je i kako se takvim postupcima omogućuje da se cijelom jednom narodu biraju njegovi predstavnici mimo volje toga istog naroda te kako i ovaj parlament na taj način, izbjegavajući provesti odluku Ustavnog suda BiH, omogućava da se 18 godina jedan narod sustavno potkrada, odnosno krade mu se pravo da izabere svoje legitimne predstavnike.

Istaknuvši kako se i bez kamera na biračkim mjestima može vidjeti kako se Hrvati kradu, on je poručio da neće podržati nikakvu izmjenu sve dok parlament ne omogući hrvatskom narodu da bira svoje legitimne predstavnike.

U raspravi je sudjelovao i zastupnik HDZ-a BiH Predrag Kožul koji je tom prilikom zamolio Šepića da se povuče zaključak koji je ovaj predložio, a u kojem je pisalo kako Zastupnički dom traži od Doma naroda Parlamenta BiH da hitno okonča proceduru usvajanja Izbornog zakona.

Kožul je iznio stav kako situacija u kojoj bi Zastupnički dom implicirao usvajanja tog zakonskog rješenja i to prema drugom domu nije korektna.

Iako je Lovrinović načelno u pravu, kada govori o izbornoj krađi, faktična krađa, direktan ulazak u novčanik događa se kroz Zakon o raspodjeli indirektnih poreza od PDV-a.

Osiromašeni za milijune svake godine, Hrvati u FBIH nemaju jednak povrat realne vrijednosti na svoja područja. To direktno utječe na smanjenje porodiljne naknade, socijalna davanja, stanje u zdravstvu i školstvu. Financijski opljačkana područja potom doživljavaju iseljavanje. Dodajmo tome poslovičnu naoštrenost Suda BiH za ratne zločine, nad hrvatskim područjima, negativan napadački stav sarajevskih medija prema Hrvatima, i eto ti cijele kolone autobusa.

Lijepo je da se Lovrinović bori za svoje pravo da bude naš legitimni predstavnik, no evo četvrtu godinu naše legitimno predstavništvo ne uspijeva izbaciti iz aktivne legislative diskriminacijski i pljačkaški zakon, koji je svojedobno, uz obećanje da će trajati jako kratko, nametnula jedna od lijevih sarajevskih partija. OHR.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x