Subota, 25 svibnja, 2024

LJUBUŠKI: Sveučilišni profesor i inženjerka agronomije proslavili zlatni pir

Must Read

Supružnici Ivan i Ivanka Pavlović proslavili su zlatni pir – 50 godina braka. Na okupu je bila cijela njihova obitelj, rodbina i prijatelji te su podijelili s njima radost i veselje u iznimno toplom, spontanom i srdačnom ozračju, prenosi Dnevnik.ba. 

Počelo je u njihovu rodnom selu i istoimenoj župi Studenci, gdje su u župnoj crkvi, koja je i biskupijsko svetište Srca Isusova, sudjelovali na svečanoj misi koju je predvodio don Ante Pavlović, u koncelebraciji studenačkog župnika don Ivana Štironje i don Ilije Petkovića.

Bio je to za njih vrlo emotivan trenutak jer su u istoj crkvi prije 50 godina rekli sudbonosno – da! Nakon mise i čestitki otišli su u hotel Hum u Ljubuškom, gdje je upriličena svečana večera te veliko i lijepo slavlje. Opušteno i veselo, uz živu glazbu, slavljenici su rezali tortu, a gospođa Ivanka je simbolično, kao mlada, predala buket svojoj kumi Veselki Medić, koja će sa svojim suprugom Mladenom uskoro također proslaviti bračnu obljetnicu.

Vjenčali su se 29. prosinca 1967., a vjenčao ih je don Tomislav Majić, trenutačno župnik u ljubuškoj župi Grljevići. Imaju troje djece – Draženku, Anitu i Dražena te šestero unučadi.

Ivan je po zanimanju sveučilišni profesor matematike, predavao je u ljubuškoj Gimnaziji, a potom na Sveučilištu u Mostaru, odakle je u mirovinu otišao kao profesor u trajnom zvanju. No, ne miruje – posvetio se uzgoju maslina i smilja.

Ivanka je inženjerka agronomije i eneologinja laborantica, cijeli radni vijek provela je u Vinariji Ljubuški, a nakon umirovljenja otvorila je privatni laboratorij za vino u kojem, kao i u Vinariji, predano, stručno i s ljubavlju radi. /

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -