Utorak, 21 svibnja, 2024

Njemačka će uvesti testove provjere dobi za azilante?

Must Read

Bavarski saveznici konzervativne stranke njemačke kancelarka Angele Merkel u utorak su izjavili da bi tražitelji azila trebali proći liječničke testove koji bi utvrdili jesu li oni zaista maloljetni, za što Njemačko liječničko udruženje tvrdi da bi moglo predstavljati kršenje etičkih načela.

Pitanje provjere starosti migranata intenziviralo se prošli tjedan, nakon što je 15-ogodišnju njemačku djevojčicu ubio navodno njezin vršnjak, tražitelj azila iz Afganistana.
U njegovim dokumentima stoji da ima 15 godina, ali otac djevojčice tvrdi da je stariji, prenosi N1info

U posljednje tri godine, njemačke vlasti registrirale su gotovo 70.000 maloljetnika bez pratnje koji su tražili azil

Kritičari vladine migrantske politike kažu da neki od njih vjerojatno nisu maloljetni već falsificiranim dokumentima pokušavaju ishoditi povlastice i zaštitu od deportacije.

U nacrtu rezolucije CSU-a poziva se na obvezne testove za maloljetnike koji traže azil kada postoji sumnja oko njihove dobi.

“Vjerujem da ćemo u budućnosti tražiti, od svih navodno maloljetnih izbjeglica oko kojih imamo specifične sumnje o njihovoj maloljetnosti, obveznu liječničku procjenu nakon ulaska” u zemlju, rekao je Stephan Mayer, stručnjak za unutarnju politiku CSU-a.

Čelnik Njemačkog liječničkog udruženja Frank Ulrich Montgomery rekao je da bi takva testiranja koja bi uključila rendgensko snimanje zubi i ručnih zglobova mogla biti neetička i netočna.

Izlaganje ljudi radijaciji u načelu se provodi isključivo na medicinsku indikaciju, osim u postupcima koji uključuju kriminalne radnje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -