Utorak, 16 srpnja, 2024

LJEPOTE POVRATNIČKOG ŽIVOTA U BOŠNJAČKE MULTIKULTI GRADOVE: Trgali joj naušnice iz ušiju i bacali je o zid zbog novca

Must Read

Nepoznati dvojac, od kojih je jedan imao crnu maskirnu kapu na glavi, a drugi je bio otkriven, preksinoć je, oko 22:30 sati provalio u obiteljsku kuću Kate Matošević, povratnice u župu Brajkovići kod Travnika, koja živi sama. Prvo su tražili novac i prevrnuli sve u kući, a nakon što se nisu zadovoljili s malim iznosom koji je starica imala kod sebe počeli su joj čupati zlatne naušnice iz ušiju te lomiti prste kako bi skinuli zlatni prsten.Kata je zadržana na Internom odjelu „Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. 

 
– Kata je zadobila ozljede ušne školjke koje su nanesene trganjem naušnica iz uha, a imala je i akutnu stresnu reakciju. Te reakcije i bolesti koje je imala od ranije, tj. visoki krvni tlak i visok šećer mogle su je i usmrtiti. Kako smo vidjeli da joj je razina šećera u krvi 22, ostavili smo je na Internom odjelu – kaže kirurg Mario Gučanin.

– Upali su u kuću, a jedan od njih imao je crnu kapu na glavi. Drugom sam vidjela lice. Nakon što su prevrnuli sve što se nalazilo u kući tražeći novac, počeli su me šamarati. Onda su mi počeli trgati zlatne naušnice iz ušiju i skidati zlatni prsten s ruke. Sve me strašno boli. Ne znam više ni kako sam ostala živa. Mislila sam da će me ubiti u mojoj kući – jedva kroz suze izgovara starica Kata Matošević dok leži u bolničkoj postelji.

Njen nećak Pero Matković kazao je da je starica u teškom psihičkom stanju, jer su je razbojnici čak bacali o zid kako bi je što više prestrašili i natjerali da im da još novca. On ističe da u vrijeme napada nitko od susjeda nije ništa čuo, niti vidio, tako da su svi ostali šokirani.

 Treći slučaj

– Čitavu kuću su rasturili u potrazi za novcem, čak su počupali ladice i potrgali telefonske kablove. Mučili su strinu misleći da ima dosta novca. Kada su otišli, ona je uspjela nekako doteturati do susjeda Joze Skočibušića, nakon čega je on zvao mene i policiju – kaže Matković.

Kata od prošle godine živi sama, nakon što joj je preminuo suprug Vladimir, a djeca žive u inozemstvu, što su razbojnici vjerojatno znali. Zanimljivo je napomenuti da je na sličan način pretučen i povratnik samac Ivo Jurčević 25. lipnja u u travničkom Podstinju. Njemu su u sred bijela dana dva kriminalca otela 500 KM, zamotali ga u tepih i ubacili u kupatilo gdje je ležao do navečer kada ga je posjetio susjed.

Slična pljačka dogodila se i u Malom Mošunju kod Viteza 4. srpnja. Stipu Filipovića su pretukla trojica u crnim odorama maskirani kapuljičama i rukavicama. Njega su pržili peglom kako bi im otkrio gdje čuva novac. Sve troje su starije osobe i samci. Nijedan od ovih slučajeva policija nije razriješila.

| VLM | HB.org |

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -