KOŠARAC: SDA izdala svoje koalicijske partnere iz RS

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da usvajanje seta zakona o trošarinama u Parlamentu Bosne i Hercegovine predstavlja jedan od najtežih udaraca strankama iz Saveza za promjene.

“Oni sada znaju da više ništa ne može zaustaviti nove investicije u gospodarstvo, ulaganja u infrastrukturu i ekonomski razvoj Republike Srpske. Zato ovih dana toliko i galame iznoseći gomilu neistina na račun SNSD-a i institucija Republike Srpske”, rekao je Košarac Srni.

On je poručio da izjave o navodnoj suradnji SNSD-a i SDA predstavljaju klasičnu zamjenu teza, te “izraz frustracije i nemoći” pojedinih predstavnika Saveza za promjene.

“Istina je to da su dužnosnici SDA, gledajući interes entiteta u kome žive i rade, izdali svoje koalicijske partnere iz SDS-a, PDP-a i NDP-a na pitanju trošarina. Na svim drugim pitanjima oni su i dalje zajedno, što se pokazalo na istoj sjednici na kojoj je usvojen set zakona o trošarinama jer su nakon toga bez problema, glasovima SDA i SDS-a, prolazili pojedini zakoni ili kadrovska imenovanja”, upozorio je Košarac.

On je dodao da će se koalicijsko partnerstvo SDA i stranaka Saveza za promjene vidjeti i na nekoliko narednih sjednica Zastupničkom doma, na kojima će se braniti proračun zajedničkih institucija, ali i članovi Kolegija Zastupničkog doma, koji imaju podršku sve manjeg broja zastupnika.

“Jedini ozbiljan dokaz da SDA i stranke takozvanog Saveza za promjene više nisu u koaliciji bile bi ostavke ministara iz SDS-a i PDP-a u Vijeću ministara ili Mladena Bosića s pozicije zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma. A pošto se to neće dogoditi, bilo bi dobro da predstavnici tih stranaka prestanu obmanjivati javnost i medije u Republici Srpskoj”, zaključio je Košarac./HMS/