BRUXELLES: Zvizdić na susretu premijera zemalja regiije s Mogherini

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizić nazočit će danas sastanku premijera država regije s visokom predstavnicom Europske unije za sigurnost i vanjske poslove Federicom Mogherini.

Mogherini, potpredsjednica Europske komisije i visoka predstavnica EU, pozvala je premijere država zapadnog Balkana danas na neformalno okupljanje u Bruxellesu.

To je treći po redu sastanak u tom formatu ove godine, a Mogherini i premijeri će razgovarati o posljednjim zbivanjima u regiji i perspektivi za narednu godinu.

Kako je priopćeno iz ureda Mogherini, od naredne godine se očekuje da europskim partnerima u regiji pruži jedinstvenu priliku napredovanja u procesu integracije u EU.

– EU je predana jačanju uloge u regiji i osiguravanju da svih šest država zapadnog Balkana poduzmu neophodne korake kako bi put ka članstvu u Europskoj uniji učinili nepovratnim, priopćeno je iz Bruxellesa.

Zvizdić će večeras, 19.10 sati, imati sastanak s predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini, a nakon toga večeru s premijerima zemalja zapadnog Balkana./Fena/HMS/