Published On: Tue, Jan 7th, 2020

ERO.Tel: Komšić za katolički Božić potpisao otkaze “iskusnim hrvatskim diplomatima”

Željko Komšić među prvima je potrčao čestitati Zoranu Milanoviću izbor na dužnost predsjednika Hrvatske. I dok je pričao serenade o nužnosti dobrih odnosa ‘zaboravio’ je spomenuti da je prije samo nekoliko dana potpisao otkaze diplomatima iz reda hrvatskog naroda koji su na dužnosti imenovani u mandatu Dragana Čovića piše Ero.tel

Komšić je za vrijeme katoličkog Božića potpisao otkaze iskusnim diplomatima iz reda Hrvata, a radi se o kadrovima koje je smijenio odmah nakon što je preuzeo dužnost koju je ukrao legitimnim predstavnicima Hrvata.

Pitanje za novinare Ero.tel: Kako mogu postojati iskusni hrvatski diplomati ako je ovo treći mandat Željka Komšića. U kojim to mandatima i kojim godinama se razvijalo iskustvo tih i takvih diplomata ako je gotovo cijelo vrijeme taj koji kadrovira diplomate Bošnjački poltičar Komšić?

Poslušnik SDA je za veleposlanike kandidirao srednjoškolke i slične kadrove koje je proglasio ‘zaslužnim građanima’, a oni koji su godinama uspješno predstavljali BiH u svijetu i pokušali popraviti narušeni imidž zemlje sada su nepoželjni i službeno otjerani.

Digresija za novinare Ero.tel: To što Martina tvrdi da je imenovana zato jer je zaslužna građanka to ne znači da je to tako rekao i Komšić. Komšić nije glup da ju imenuje protupravno. Zašto nasjedate na medijske spinove dotične? Provjerite u MVP je li imenovao osobu za koju stoji u CV-u da ima fakultet ili je ogriješio zakon i imenovoa srednjoškolku. Mi tvrdimo da Komšić nije ogriješio se o zakon. I da je kazneno djelo načinila osoba koja je krivotvorila vlastiti CV. Potom je Češka dala privolu osobi za koju smatra da ima fakultet. Potom je otkriveno da ta osoba nema fakultet. Potom je BIH oglušila se na zakone i u Češku šalje osobu sa srednjom školom koju su usput u MVP prijavili kao VSS. Dodatno kršenje zakona. Ideološki rasizam,

-Komšićeva ‘čestitka’ nam je došla za Novu godinu, a zanimljivo da je potpisana u danima katoličkog Božića. I to dovoljno govori o tome tko sjedi na mjestu hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Očito je kako se ovdje ne radi o tome tko može više učiniti za BiH i promociju naše zemlje po svijetu nego su u pitanju sasvim druga mjerila. Vidjet ćemo koliko će takav način rada donijeti dobra ovoj zemlji – rekao je za Ero.tel jedan od veleposlanika koji je dobio otkaz.

Pitanje za novinare Ero.tel: Zašto ne upitate dotičnog veleposlanika koji se ljuti jer je smijenjen je li to znači da bi on ostao na mjestu veleposlanika da ga Komšić nije smijenio i izrazio mu lojalnost odnosno da mu ne bi smetalo u karijeri imati Komšića za šefa iduće 3 godine. Odnosno zašto ga niste upitali zašto isti dan nakon izbora nije podnio neopozivu ostavku na mjesto ambasadora uz pojašnjenje da on ne može biti na mjestu kojem je formalni šef Komšić.

Valjda sada ima dovoljno prostora za Martinu Mlinarević koja će konačno Česima moći objasniti koliko je zla u Hercegovini i Hrvatima. Jer niti o čemu drugom ne priča, a to je neki dan u svojoj kolumni potvrdio i šef izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler. Mlinarević je u biti zato i imenovana na ovu dužnost.

Nije. Ona je nagrađane za 3 godine širenja kultura beznađa i apstinencije, neizlaska na izbore. Za pljuckanje po Čoviću. Za laž kako joj je bolest i pobačaj natjerao Čović.

Srednjoškolka bi u međuvremenu trebala završiti i fakultet u Češkoj, barem je tako obećala domaćoj javnosti i onima koji su je imenovali na ovu dužnost.

Dragi novinari Ero.tel. Studiranje u Češkoj tijekom mandata ambasadora je kazneno djelo i kršenje ugovora o radu koji dotična ima s državom. Osim toga kako će Česima pojasniti da mora  završiti faks u Češkoj ako joj je Češka dala vizu kao ženi s fakultetom. Jeste li uopće provjerili što piše u njenom CV-u?

U međuvremenu, oni koji su iskusni i poznaju ovaj posao su poslani kućama.

Možete nam poslati popis tih iskusnih koji poznaju ovaj posao? Čuli smo ih samo kada su plakali nakon Komšić smjene. Dakle bili su spremni raditi za njega pune 3 godine. I zašto ne objavite imena onih Čovićevih koje Komšić nije smijenio. Zanimljiva su.

Valjda je to ta građanska zemlja koju nam nudi drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i koju sada želi zajedno graditi sa Milanovićem. Za očekivati je da će novi hrvatski predsjednik Milanović imati dovoljno pameti da prepozna ovakve pogubne politike, zaključuje Ero.tel

Dragi ero.tel ovaj tekst nemojte shvatiti kao napad nego kao konstruktivni doprinos temi.

SRPSKI FRONTAL ESKLUZIVNO DOZNAJE: Mlinarevićeva opet laže. U životopisu, koji je otišao i u Češku i u Predsjedništvo BIH, jasno navela da ima fakultet