Published On: Mon, Dec 30th, 2013

Komšić pisao Lagumdžiji: Nije sramota imati Stojadin

SARAJEVO – Demokratska fronta BH uputila je otvoreno pismo predsjedniku Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH), a kao odgovor na jučerašnje Lagumdžijine izjave o DF-u izrečene tijekom novogodišnje konferencije za medije SDP-a BiH.

Iz DF-a su se “zahvalili” Lagumdžiji što je “još jednom dokazao mudrost našeg naroda i potvrdio izreku da su i strahu velike oči”.

– Izgleda da se Vama iz tog straha zbog onoga što će se desiti 2014. na izborima Demokratska fronta priviđa na svakom koraku pa Vas je napustila Vaša britkost i racionalnost po kojoj ste, izgleda nekada davno, bili poznati. Dokaz tome jeste i Vaša izjava da je partija koje je formirana 7. travnja 2013. godine, i koja još nije službeno niti izašla na izbore, a kamoli, sudjelovala u bilo kojoj razini vlasti, najveći krivac za sve ono što se događa u BiH – navedeno je u pismu.

Također, u DF-u kažu da se Lagumdžija “vodi tezom koju je osmislio jedan drugi spin majstor, a koji se također volio zvati socijalistom, preciznije, nacionalsocijalistom, a to je da tri puta ponvljena laž postaje istina”.

– Vi se nadate da će ljudi na ovim prostorima povjerovati da je za sve ono što ste Vi s Vašim koalicijskim partnerima uradili u proteklom razdoblju odgovoran netko drugi. Ako Vam je ova izjava i intencija zasnovana na savjetu Alastaira Campbela onda se stvarno trebate zapitati bacate li novac kojim ga plaćate – poručili su iz DF-a.

Ipak, navedeno je, u jednom Lagumdžija ima potpunu podršku Demokratske fronte, ali uz manju korekciju. Naime, DF podržava inicijativu da nadležni sudski organi (a ne neka neefikasna parlamentarna komisija) utvrde porijeklo imovine i primanja svakog političara u proteklom razdoblju.

– Ali, nemojte stati samo na zadnjih sedam godina. Neka to bude barem od 1995. pa do danas. Ohrabrujemo Vas da baš Vi budete prva osoba koja će proći kroz ovaj proces! Gospodine Lagumdžija, nije sramota imati polovan “stojadin” i dvosoban stan na Grbavici te živjeti od plaće asistenta ili profesora. Sve do ulaska u politiku! Sramota je ne znati objasniti što se dogodilo nakon toga. Otkuda toliko novca i nekretnina? A kažete da Vam plaća nije ni za popis “prvih 500”! Kako, profesore? Na kraju, u potpunosti Vas razumijemo jer neće Vam biti lako 2014., a nakon 20-ak godina političkoga spletkarenja, otići sa političke scene i to kao osoba koja je u potpunosti degradirala i ponizila socijaldemokraciju na ovim prostorima. Na kraju i mi Vama želimo sretnu 2014. uz još jednu narodnu mudrost – u laži su kratke noge – stoji u pismu, priopćeno je iz Demokratske fronte BH.

FENA l dnevno.ba