Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Kako je Sarajevo i kada priznalo HercegBosnu?

Must Read

Međunarodni ugovor je svaki sporazum sklopljen između dvaju ili više subjekata međunarodnog prava, koji je uređen međunarodnim pravom, bilo da je sadržan u jedinstvenoj ispravi ili u više međusobno povezanih isprava, bez ozbira na njegov poseban naziv. Treba svakako naglasiti da svaki međunarodni ugovor, ratificiran odnosno potvrđen od strane zakonodavnih tijela država ugovornica, po svojoj pravnoj snazi jest iznad zakona i podzakonskih akata. Međunarodni ugovori mogu nositi razne nazive, kao što su: ugovor, konvencija, protokol, pakt, akt, sporazum, memorandum, povelja, statut, konkordat.
Kao što je rečeno, međunarodni ugovor može se sklapati između dva (bilateralni ugovor) ili više (multilateralni ugovor) subjekta međunarodnog prava – tj. država, međunarodnih organizacija te ostalih subjekata međunarodnog prava kao što su ustanici ili oslobodilački pokreti.
Ukratko – Alija Izetbegović potpisao je međunarodni ugovor s predsjednikom HRHB Krešimirom Zubakom. Potom i s Franjom Tuđmanom. Stvaranjem FBIH HercegBosna postala je i u međunarodnom pravu legalna i priznata tvorevina. Kasnije, u Daytonu to je postala i Republika Srpska.
HVO kao vojska HercegBosne postala je legalna vojna komponenta FBIH. Političari HercegBosne od dana nastanka FBIH nisu pohvatani i streljani nego su nastavili vršiti dužnosti u FBIH.
Ako netko tvrdi da je bilo drugačije neka nas demantira.
Ili pojasni, u kojem svojstvu je Krešimir Zubak potpisao stvaranje FBIH.
Washingtonski sporazum, je sporazum u kojem legitimni predstavnici HRHB stvaraju FBIH, kao federalni savez federalnih jedinica. Reorganizira se područje HRHB i područje pod kontrolom Armije BIH i stvara se FBIH.
Potpisuje se partnerski odnos i suživot. Umjesto da danas Sarajevo slavi taj čin, i lidere HRHB-a iz Sarajeva čujemo pojmove “takozvana, zločinci” itd.
Zločini HRHB-a su zločini FBIH. Zločini Armije BIH su zločini FBIH. Shvatimo to.
Kao što su dobre stvari iz HRHB-a naslijeđe FBIH. I kao što su dobre stvari Armije BIH naslijeđe FBIH.
Tako je to i u pravu i u politici. Svugdje u svijetu. Osim u BIH.
U suprotnome , ukoliko je sve u HRHB bio zločin, i ak je RH bila agresor što se čeka s uhiućenjima Zubaka i Mesića?
Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -