Published On: Čet, stu 17th, 2016

DAKLE NE VRS I ABIH Kukić: Takozvana Herceg-Bosna je prepolovila Hrvate

U Mostaru se danas obilježava godišnjica osnutka  Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZHB)  koju sarajevski mediji nazivaju takozvanomo premda je ona pravni utemeljitelj Federacije BIH. Dovoljno je pogledati potpisnike stvaranja FBIH.
Sociolog kojeg u Sarajevu smatraju uglednim  – Slavo Kukić kazao je u razgovoru za Klix.ba kako je ova tvorevina najviše štete nanijela Hrvatima u BiH. Je li to znači da je Krešimir Zubak najviše štete nanio Hrvatima? I ako je HZHB zločinačka kako to da je on ugledan građanin Sarajeva?
Kako Kukić  pojašnjava svoj stav, s obzirom, da tamo gdje nije bilo HRHB broj Hrvata je užasno smanjen, od te puste dobrote onih boljih projekata u BIH pročitajte  u nastavku:
Kukić je rekao da je 25 godine nakon bh. ratne kalvarije prirodno očekivati ​​da oni koji su za tu ratnu kalvariju odgovorni dođu pameti, ali i da narod koji je aktere te kalvarije podržavao također dođe pameti.
“Bojim se da se nije dogodilo ni jedno, a ni drugo jer mi i danas imamo slavljenje paradržavnih tvorevina. Imamo sve ono što kolektivnu katarzu odgađa za druga vremena. Uporno slavljenje Herceg-Bosne je sigurno na tragu odgađanja kolektivne katarze kada su u pitanju Hrvati “, rekao je Kukić.
Smatra da je takozvana Herceg-Bosna najveću cijenu ispostavila samim Hrvatima jer su baš zbog nje oni danas prepolovljeni. Zašto Kukić HercegBosnu naziva takozvanom, premda je predavao na Sveučilištu HercegBosne u Neumu, koje je kasnije postalo Sveučilište u Mostaru nije jasno. Osim toga bio je dio teritorijalne obrane HercegBosne. Doduše tek jednu noć.
“Umjesto da ih je milijun u BiH oni su svedeni na cifru od 500 tisuća i stalno su u opasnosti da dalje nestaju posebno nastavi li živjeti filozofija koja ih je svela sa 800 na 500 tisuća”, kazao je Kukić. Ovo je klasični spin zamagljivanja zločina nad Hrvatima. 400.000 protjeranih Hrvata s tla BIH od VRS i ABIH, logore  u Konjicu i Jablanci, zločine u Bugojnu , Stipića livadi, Trusini, Grabovici, Kukić dakle fakturira isključivo HRHB. Nikako onima koji su ih počinili.
Kukića su pitali i kako komentira činjenicu da se ne pokreće pitanje ustavnosti održavanja dana Herceg Bosne kao što je pokrenutu o danu entiteta Republika Srpska.
“Budite sigurni da ako priča u RS-u prođe unatoč odluci Ustavnog suda BiH neće trebati dugo čekati da se ta priča nastavi i sa Herceg-Bosnom. Mislim da Dragan Čović i Milorad Dodik rade koordinirano, doduše jedan malo kasni sa svojim akcijama zbog ustavnih rješenja BiH “, rekao je Kukić.
Podsjećamo, danas će u Mostaru nizom događaja biti obilježena 25. godišnjica osnutka HZHB. Politički i vojni vrh tzv.Hrvatske zajednice Herceg-Bosne pred Haškim tribunalom je osuđen za ratne zločine koji su počinjeni na području tzv.HZHB, au ovom procesu očekuje se drugostupanjska presuda.
Politički vrh Armije BIH nikada nije osuđen premda su zločini Armije BIH ogromni. Niti jedan pripadnik zloglasne El Mudžahid postrojbe nije odgovarao premda su njihova obredna klanja BH građana ledila krv u žilama.
No bit će da su Zukini zločini, El Mudžahid zločini i sve što je bilo tu, zapravo posljedica HercegBosne. One iste od koje Kukić jako ugodno godinama živi.
Treba postaviti pitanje Svečulištu u Mostaru. Do kada ćete nas vrijeđati Kukićem koji je dva puta kršio ustav ove zemlje zalažući se za gušenje konstitutivnih prava Hrvata mrske mu HercegBosne?
Poskok.info