Published On: Sun, Jul 3rd, 2016

JE LI IVANIĆ PROFITIRAO I KONKRETNO A NE SAMO POLITIČKI? Ponuda Angele Merkel takva je da će ju Srbi teško odbiti

cović-merkel-e1467306278925-595x340”Stalno sam na vezi s gospodinom Ivanićem, atmosfera je i prije dolaska u Berlin promijenjena nabolje. Bilo je pretjeranih ljutnji naših kolega Srba iz Saveza za promjene i ta stvar je sada smekšala”, istakao je Izetbegović.

Izražava bojazan da će, kako je kazao, zbog objavljenih rezultata popisa “još jaka nervoza biti intenzivirana”.

”Ali, svi skupa moramo raditi na tome da razjasnimo sve nejasnoće i da se bolje razumijemo. Političari od jednog statističkog problema ne smiju praviti veliki virtualni nacionalni problem. Rezultati popisa sigurno neće imati nikakve posebne efekte na strukturu vlasti u BiH, kako neki pričaju, tako da mislim da ćemo to uspjeti prevazići ”, nada se Izetbegović.

Reakcija Ivanića na ponudu Angele Merkel


Izetbegović je otkrio i kako je reagirao Ivanić na ponudu njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka financira eventualnu štetu koju bi primjenom SSP-a pretrpjeli poljoprivrednici.

”Merkel je pitala Ivanića mijenja li to stvar, a on je rekao da to puno olakšava, ali se još nije izjasnio. Na njemu je da kaže što misli. Ne mogu ja tumačiti njegove stavove, ali se nadam da će Ivanić odgovoriti na ovu prijateljsku ponudu i prihvatiti izvještaj o SSP –u”, rekao je Izetbegović.