Petak, 14 lipnja, 2024

U Bijeljni kažu da ne mogu održati izbore, a razlog je bizaran

Must Read

BIJELJINA – Gradsko izborno povjerenstvo Bijeljina (GIK) bijeljina nema potrebne i zakonski propisane uvjete za provođenje lokalnih izbora 2024. godine, objavio je danas GIK.

U objavi o nemogućnosti provođenja izbornih aktivnosti u Bijeljini, koja je poslana Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) i javnosti, gik je naveo da od 2022. godine nemaju pristup Centru za biračku listu, nakon što je gradonačelnik centra, koji je prošao obuku i imao pristupni kod, dodijeljen na drugo radno mjesto.

“Od 2022. godine ovo izborno povjerenstvo nema pristup Centru za biračke popise”, kazao je Gik.

GIK je podsjetio da je SIP u više navrata zatražio da u okviru zadanih ovlasti poduzme mjere prema nadležnom tijelu kako bi Izbornom povjerenstvu u Bijeljini osigurao barem potrebne uvjete za provedbu lokalnih izbora 2024. godine.

GIK Bijeljina izjavio je da ne mogu postupiti po zahtjevu/nalogu SIP-a da se pridruže “neafirmiranim biračima”, putem zahtjeva za pasivnu registraciju birača i sve to do ponedjeljka, 13. svibnja.

-Podsjetili ste nas istim e-mailom i napomenuli da je počelo izborno razdoblje, a time i aktivnosti, da su rokovi kratki, da se provodi svakodnevno pristupanje, a mi smo vam pisali upravo zbog istog u proteklih godinu dana – kako ne bismo došli u situaciju da ovo izborno povjerenstvo ne može provesti lokalne izbore – zaključuje se u obavijesti Gradskog izbornog povjerenstva Bijeljine.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik za Jerusalem Post: Nikada nije bilo mirnog suživota između Palestinaca i Židova, na isti način suživot nije moguć u BiH

Nemamo namjeru živjeti s onima koji rade na diskreditiranju srpskog imena, rekao je predsjednik Republike Srpske u intervjuu za...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -