Published On: Ned, srp 3rd, 2016

PANIKA U TUZLI ZBOG PROSTITUTKE: Preminula kraljica noći zaražena HIV-om

Nakon što je otkriveno da je preminula prostitutka s Petlje Šićki Brod bila zaražena HIV-om, u Tuzli je zavladala panika. Djevojka je, kako pišu “Nezavisne novine” bila registrirana narkomanka, a u blizini petlje Šićki Brod u ulazu u Tuzlu radila je kao “prodavačica ljubavi”.
Ona je umrla početkom svibnja, a ovaj slučaj je tek sada procurio u javnost.
Policiju je nazvala vlasnica kuće u kojoj je stanovala djevojka. Kuća se nalazi u blizini petlje Šićki Brod, a vlasnica je našla tijelo žene u besvjesnom stanju i pozvala policiju.
“Sedmog svibnja vlasnica je nazvala Službu hitne medicinske pomoći i prijavila da se žena koja je tu stanovala nalazi u besvjesnom stanju.
Nakon što je Hitna odvezla ženu na UKC, dan kasnije je preminula. Sačinjen je izvještaj i dalje aktivnosti je preuzelo Županijsko tužiteljstvo Tuzla”, kazao je banjalučkom listu Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a Tuzlanske županije. Žena je bila zaražena HIV-om, hepatitisom C, najgorim oblikom, a imala je i cirozu jetre.
Petlja Šićki Brod je opće poznato mjesto gdje se vrši ilegalna prostitucija jer se radi o izuzetno prometnoj cesti. U blizini petlje se nalazi stari i napušteni objekat gdje su žene često u nehigijenskim uvjetima prodavale svoje tijelo.
U rujnu 2014. godine Nihad Duraković (54) iz Tuzle uhićen je zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu. Duraković je u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri žene na prostituciju, a jedna od njih je bila i njegova nevjenčana supruga, podsjećaju “Nezavisne novine”.
Tuzlanski slučaj mrtve prostitutke podsjeća na slučaj ukrajinske prostitutke Elene Popik (21), koja je u Mostaru, od posljedica side, sifilisa i hepatitisa, preminula u studenom 2004. godine./HMS/