IVANIĆ: Britanci da dođu pameti, naredni sati odlučuju dugoročnu stabilnost BiH

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, je komentirao zadnje događaje oko rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

“Sve što se događa oko rezolucije i ove sjednice pokazuje koliko smo bili u pravu mi koji smo svojevremeno upozoravali, posebno veleposlanike, da je ovo stvar oko koje se Bosna i Hercegovina, ali ne samo ona može podijeliti”, rekao je Ivanić.

On smatra da je vidljivo da postoji duboka podjela ne samo u BiH, nego povodom Bosne i Hercegovine iu međunarodnim institucijama.

“Sve ovo što se događa ukazuje na osjetljivost ove teme. Nadam se da će ovih nekoliko sati utjecati da svi koji se bave ovim poslom, u Vijeću sigurnosti a posebno autori rezolucije a to su Britanci, dođu pameti i shvate da je ovo stvar koja je davno prevazišla neku lokalnu uporabu i da je u pitanju jedan izuzetno ozbiljan događaj “, izjavio je Ivanić.

On se nadam da će autori razumjeti i sami odustati od nasilnog provođenja i institiranja na ovoj rezoluciji, piše ATV.

“Narednih nekoliko sati će biti bitno, ne samo za rezoluciju nego za dugoročnu stabilnost Bosne i Hercegovine”, kazao je Ivanić.