Published On: Pet, tra. 21st, 2017

ISPRIKA NDI-u: Skužajte, nenamjerno smo vas zamjenili sa NED-om


Objavljujući ovaj satirični uradak POSLOVNA PONUDA: Draga ambasadorico Cvetković nenamjerno smo NED koji smo trebali navesti, kao organizaciju čija je direktorka junakinja naše priče, zamjenili za NDI koji nema nikakve veze šnjomen.

Kako se radi o organizacijama sličnog akronima i sličnog polja društvenog djelovanja došlo je do zabune.

Junakinja naše priče ambasadorica Cvetković drma NED-om  a ne  NDI-om. Pa smo mi, zezajući se s njom, ni krivog ni dužnog greškom u priču uveli NDI.

Kako su nam se neki fini ljudi javili iz NDI-a,  povrijeđeni tim tekstom, što je logično, mi se ovom prilikom najdublje ispričavamo, što smo ih uzeli na zub i povezali s događajima i ljudima, s kojima nemaju nikave veze niti  su zaslužili da ih se dovodi u korelaciju s Emireom, Reufom, obiteljskim nasiljem, struganjem metaka, lažnim prijavama kaznenih djela, pljuvanjem po saraj policiji i tužiteljstvu, prikazivanju Bošnjaka kao radikalne zajednice, nacionalističkim politikama, retorikama, šmrkanju bijelog hljeba itd.

NDI izvini, nis ti kriv, ti si super, i nama je jako žao što smo ti uzrokovali neugodu.  Naša greška poradi koje se iskreno kajemo.

Poskok.info

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer