Published On: Pet, srp 12th, 2019

HIDEOUT FESTIVAL Policija objavila izvještaj sa Zrća: Britanci najgori

Policija je tijekom Hideout festivala elektronske glazbe koji se od 28. lipnja do 7. srpnja održavao na plaži Zrće i u Novalji zbog prodaje droge uhitila osam osoba, među njima najviše stranaca, koji su posjetiteljima nudili razne opijate od ecstasyja i ketamina do marihuane i kokaina.

Zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama policija je kazneno prijavila četiri britanska državljana, dva hrvatska, jednog australskog te jednu srpsku državljanku. Od njih je ukupno zaplijenila 2881 tabletu ecstasyja, 866 grama ketamina, 541 gram marihuane, 156 grama amfetamina, 84 grama MDMA i 72 grama kokaina, objavila je Hina.

Na meti policajaca našlo se i 60-ak posjetitelja, također većinom britanskih državljanstva, koji su prekršajno prijavljeni zbog posjedovanja droge. Uz 51 Britanca među prijavljenima su po dva mađarska, irska i njemačka državljanina te po jedan švicarski, velški, australski i hrvatski.

Njima su policajci oduzeli 67 tableta ecstasyja, 60 grama ketamina, 5,4 grama MDMA, četiri grama amfetamina, 4,3 grama kokaina i osam grama marihuane.

Među drugim oblicima kriminala policija je zabilježila jedno razbojništvo na štetu dvojice Britanaca zbog čega je prijavila šest državljana Velike Britanije i jednu tešku tjelesnu ozljede za koju tereti dva državljana Velike Britanije.

Odgovornost zaštitara u sukobu s posjetiteljima utvrdit će inspektorat.

Policija je provela i kriminalističko istraživanje temeljem snimke tučnjave zaštitara i posjetitelja koja je objavljena na društvenim mrežama te su zbog narušavanja javnog reda i mira prekršajno prijavljena dva hrvatska državljanina.

No zbog utvrđivanja zakonitosti uporabe sredstava prisile djelatnika zaštitarske službe postupak će provest nadležni inspektorat Ravnateljstva civilne zaštite, objavila je policija.

O tom incidentu su pisali britanski tabloidi prenoseći snimke britanskog posjetitelja koji je na Twitteru objavio sukob redara i posjetitelja snimljen mobitelom. Prema snimci se čini da su posjetitelji bacali predmete prema izbacivačima koji su potom odgovorili palicama.

Tijekom deset dana tog festivala elektronske glazbe policija je zabilježila i 163 prometna prekršaja, među njima najviše nekorištenja zaštitne kacige. U tom vremenu dogodilo se 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom i šest prometnih nesreća s osam lakše i tri teško ozlijeđene osobe.

Policija je najavila da nastavlja provoditi pojačanih aktivnosti s ciljem održavanja javnog reda i mira, odnosno očuvanja stanja sigurnosti u Novalji i na otoku Pagu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare