Published On: Thu, Jun 6th, 2013

Halida Izetbegović skupljala zlato i novac po Turskoj bez evidencije

Nitko u BiH, kako je navedeno u sinoćnjem filmu, ne zna koliko je tačno donatorskog novca stiglo u zemlju u toku rata.  Na prikazanoj donatorskoj večeri, koja je održana u Turskoj, sakupljen je veliki, ali neutvrđeni iznos novca, te velika vrijednost u zlatu, a kako se može zaključiti iz video materijala, predat je porodici Izetbegović, te osobama koje su bile u pratnju. Na šokantnim snimcima koje je objavila ova televizija prikazano je prikupljanje novca, nakita, i drugih vrijednosti za pomoć odbrani BiH, a koje je snimila je jedna lokalna turska televizija. Televizija “Alfa” je emitirala specijalni 19-minutni film o prikupljanju donatorskih sredstava tokom agresije na BiH pod nazivom “Gospodari bošnjačkih prstenova”.

Televizija “Alfa” je emitirala specijalni 19-minutni film o prikupljanju donatorskih sredstava tokom agresije na BiH pod nazivom “Gospodari bošnjačkih prstenova”.

Na šokantnim snimcima koje je objavila ova televizija prikazano je prikupljanje novca, nakita, i drugih vrijednosti za pomoć odbrani BiH, a koje je snimila je jedna lokalna turska televizija.

Na prikazanoj donatorskoj večeri, koja je održana u Turskoj, sakupljen je veliki, ali neutvrđeni iznos novca, te velika vrijednost u zlatu, a kako se može zaključiti iz video materijala, predat je porodici Izetbegović, te osobama koje su bile u pratnju.

Niko u BiH, kako je navedeno u sinoćnjem filmu, ne zna koliko je tačno donatorskog novca stiglo u zemlju u toku rata.

Također, ne zna se ko je i prema čijem ovlaštenju novac i ostalu pomoć prikupljao.

Ono što je posebna misterija za javnost jeste to gdje su milijarde pomoći završile. avaz.ba