GOTOVINA: Oluja se treba slaviti svugdje u Hrvatskoj

Umirovljeni general Ante Gotovina je na pitanje kako bi komentirao nesuglasja oko proslave Oluje za HRT rekao da se “Oluja slavi svugdje u Hrvatskoj – i u Zagrebu i u Kninu i na cijelom teritoriju”.

Dodao je da je bilo različitih razmišljanja i prijedloga o tome, “ali na kraju je donesena odluka i – to je to”, poručio je, kazavši i da po tom pitanju ne vidi nikakvih prijepora.

Podsjetimo, Vlada je u svibnju donijela odluku o osnivanju Državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje, a u tom su tijelu bili predsjednici države, Vlade i Sabora, ministri obrane, branitelja i policije, načelnik Glavnog stožera OS RH te četvorica generala iz Oluje – Petar StipetićAnte Gotovina, Mladen Markač i Marijan Mareković.

Iz krugova bliskih Gotovini već su tada stizale informacije da je general naklonjen ideji o vojnom mimohodu u Zagrebu, no sam Gotovina nije se javno o tome izjašnjavao.

Proslava obljetnice Oluje podijelila je javnost još tijekom proljeća, a u zadnje vrijeme stižu naznake da mnoge braniteljske udruge neće sudjelovati na vojnom mimohodu u Zagrebu, zakazanom za 4. kolovoza, već će ići na proslavu dan kasnije u Knin.