Published On: Ned, sij 12th, 2014

‘Franjo je bio za dom i ja sam uvijek za dom spreman!’

Povodom 24. godišnjice utemeljenja HDZ-a u Splitu danas je održana svečana sjednica, prije koje je izaslanstvo stranke na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom položilo vijenac kod spomenika Franji Tuđmanu. Molitvu je predvodio fra Jakov Begonja, gvardijan samostana Gospe od zdravlja koji se u propovijedi osvrnuo na nedavne događaje u zemlji, piše Dnevnik.hr

‘Franjo je bio za dom, ja sam uvijek za dom spreman i bez obzira kako netko gledao na to, u tom pozdravu samo se iskazuje ljubav prema domovini, mržnja ni prema kome. A kad se pali nečiji barjak, onda je to direktna mržnja, kad se cijepa nečija zemlja, to je direktna mržnja. I zato, Franjo, za tebe i branitelje molim neka vam se kosti ne okreću u grobu. Molim za domovinu, neka cvijeta, neka bude baš onako jedinstvena, jedna i sveta’, rekao je Begonja, prenosi Dnevnik.hr.

No iako je zbog pozdrava ‘Za dom spremni’ hrvatski reprezentativac Josip Šimunić nedavno imao velikih problema, u HDZ-u ne vide problem u riječima koje je izrekao fra Begonja.

‘Svećenik fra Jakov Begonja pozvan je od vodstva splitskog HDZ-a da prilikom polaganja vijenaca, kao što je uobičajeno, održi molitvu za pokojnog predsjednika Tuđmana i sve poginule hrvatske branitelje. Kao što ste mogli čuti, on je to i učinio, a prije same molitve dao je kraći uvod u kojem je po vlastitom izboru spomenuo neke od aktualnih društvenih tema. Slijedom rečenog, smatramo da nema potrebe ni za kakvom našom posebnom reakcijom’, stoji u odgovoru HDZ-a.