Srijeda, 17 srpnja, 2024

DRAMA U TUZLI Četiri radnika se popela na silos, žele počiniti samoubojstvo

Must Read

Skupina radnika Tuzla kvarca, odnosno njih četvorica, koji već 18 dana štrajkaju glađu, jutros su se popeli na silose za kvarcni pijesak te prijete da će počiniti samoubojstvo.

“Radnici su očajni i više ne vide izlaz iz situacije u kojoj se nalaze. Četiri radnika koji su se popeli na silos za kvarcni pijesak pokušavamo odvratiti od ovog koraka, međutim, bezuspješno”, kazao je za Klix.ba predsjednik Sindikata radnika Tuzla kvarca Senad Mehanović.

U krugu poduzeća trenutno se nalaze pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova TŽ, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla i Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla.

Podsjetimo, 21 radnik Tuzla kvarca već 18 dana štrajka glađu. Od Vlade TŽ traže vraćanje oduzete koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje.

Kada je u pitanju Vlada TŽ, njen stav je od ranije poznat, a to je da je koncesija Tuzla kvarcu oduzeta zbog nelegalnog izvlačenja kvarcnog pijeska.

Koncesija će poduzeću biti dodijeljena tek kada deblokira svoje bankovne račune i izmiri svoja prethodna dugovanja ili potpiše reprograme istih. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -