Published On: Sri, sij 3rd, 2018

DODIK “Hercegovinu doživljavam kao svoju i u nju uvijek dolazim s posebnim emocijama”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u Trebinju da će se on i njegovi suradnici angažirati i maksimalno podržati sve aktivnosti koje će prethoditi značajnom i jedinstvenom jubileju – 800 godina Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske koji će biti obilježen 2019. i 2020. godine.

Dodik je istaknuao da svi planirani poslovi za naredne dvije do tri godine trebaju biti i realizirani, jer toliko godina koliko proslavlja Eparhija govori o njezinoj snazi i angažiranosti ljudi koje je vode, javlja Srna.

“Kada govorimo o 800 godina Eparhije možemo zaključiti da su gradovi, ova eparhija i narod dugotrajniji i dugovječniji nego države. Prošlo je ovdje mnogo država, ali nijedna od njih nije toliko opstala”, istaknuo je Dodik koji je sinoć nazočio proslavi krsne slave Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i vladike Grigorija – Svetog Ignjatija Bogonosca.

On je naglasio da se aktivnosti u vezi s obilježavanjem 800 godina postojanja Eparhije ne trebaju prihvatiti na obvezujući način.

“To je dug prema vladici, čovjeku koji je ovdje u najtežim vremenima okupljao ljude, davao im snagu, ulivao povjerenje i gradio dobre odnose. Spreman sam da u tim aktivnostima sudjelujem i moj angažman tu neće nedostajati, kao ni mojih suradnika”, istaknuo je Dodik.

On je naglasio da Hercegovinu doživljava kao svoju i da u nju uvijek dolazi s posebnim očekivanjima i emocijama. Predsjednik Republike Srpske je ovom priliko čestitao vladici Grigoriju 25 godina svećeničke službe, tijekom kojih je, kako je istaknuo, dao nemjerljiv dopronos razvoju Hercegovine.

“Uvjeren sam da ova hercegovina s vladikom izgleda drugačije i bolje. Kada se čovjek osvrne iza sebe ne može a da ne primijeti sve ono što su djela vladike, naroda i Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je ukazao i na višegodišnje prijateljstvo s vladikom Grigorijem, naglašavajući da je njihovo poznanstvo obilježilo, prvenstveno poštivanje, ali i potreba da jedan drugom pokažu istinsko prijateljstvo koje je uvijek nosilo u sebi realizaciju mnogih narodnih obveza i poslova.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare