Subota, 15 lipnja, 2024

DODIK “Hercegovinu doživljavam kao svoju i u nju uvijek dolazim s posebnim emocijama”

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u Trebinju da će se on i njegovi suradnici angažirati i maksimalno podržati sve aktivnosti koje će prethoditi značajnom i jedinstvenom jubileju – 800 godina Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske koji će biti obilježen 2019. i 2020. godine.

Dodik je istaknuao da svi planirani poslovi za naredne dvije do tri godine trebaju biti i realizirani, jer toliko godina koliko proslavlja Eparhija govori o njezinoj snazi i angažiranosti ljudi koje je vode, javlja Srna.

“Kada govorimo o 800 godina Eparhije možemo zaključiti da su gradovi, ova eparhija i narod dugotrajniji i dugovječniji nego države. Prošlo je ovdje mnogo država, ali nijedna od njih nije toliko opstala”, istaknuo je Dodik koji je sinoć nazočio proslavi krsne slave Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i vladike Grigorija – Svetog Ignjatija Bogonosca.

On je naglasio da se aktivnosti u vezi s obilježavanjem 800 godina postojanja Eparhije ne trebaju prihvatiti na obvezujući način.

“To je dug prema vladici, čovjeku koji je ovdje u najtežim vremenima okupljao ljude, davao im snagu, ulivao povjerenje i gradio dobre odnose. Spreman sam da u tim aktivnostima sudjelujem i moj angažman tu neće nedostajati, kao ni mojih suradnika”, istaknuo je Dodik.

On je naglasio da Hercegovinu doživljava kao svoju i da u nju uvijek dolazi s posebnim očekivanjima i emocijama. Predsjednik Republike Srpske je ovom priliko čestitao vladici Grigoriju 25 godina svećeničke službe, tijekom kojih je, kako je istaknuo, dao nemjerljiv dopronos razvoju Hercegovine.

“Uvjeren sam da ova hercegovina s vladikom izgleda drugačije i bolje. Kada se čovjek osvrne iza sebe ne može a da ne primijeti sve ono što su djela vladike, naroda i Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je ukazao i na višegodišnje prijateljstvo s vladikom Grigorijem, naglašavajući da je njihovo poznanstvo obilježilo, prvenstveno poštivanje, ali i potreba da jedan drugom pokažu istinsko prijateljstvo koje je uvijek nosilo u sebi realizaciju mnogih narodnih obveza i poslova.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -