Published On: Sri, lis 6th, 2021

DOBOJ: Krao je s pozicije direktora. Uhićen je….

Mladen Gajić, ravnatelj JZU bolnica “Sveti apostol Luka”, uhićen je danas u vezi s istragom koja se odnosi na javne nabave medicinske zaštitne opreme za tu bolnicu kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Insititut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Kako je potvrđeno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet danas su po Naredbi Okružnog suda Banjaluka lišili slobode osobu inicijala M. G. iz Doboja i V.V. iz Banjaluke.

“M.G. se sumnjiči da je obavljajući dužnost ravnatelja JZU bolnice ‘Sv. Apostol Luka’ u Doboju zijekom prošle godine počinio KD ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti’ sa osobom S.M. (koja je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju”, navode iz MUP-a RS.

Osoba V.V. je uhićena zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD zloupotreba službenog položaja ili ovlasti, a u vezi sa člankom KD pomaganje, te da je navedena kaznena djela počinio sa B.Z, tadašnjim ravnateljem Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor.

Kako je jutros objavljeno u banjalučkim medijima osim pretresa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, bolnice u Doboju prestresno je još nekoliko privatnih i drugih objekata.

Istražitelji MUP Republike Srpske pretresali su firmu A.R.M.S. u Banjaluci, u vlasništvu Vladimira V./HMS/

0 0 glasovi
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x