Published On: Sri, lis 6th, 2021

URSULA VON DER LEYEN: Zapadnom Balkanu je mjesto u EU, on je dio naše obitelji

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen poručila je zemljama Zapadnog Balkana da su dio jedne obitelji s EU, javio je Reuters.

Ona je novinarima po dolasku na summit s liderima Zapadnog Balkana u Brdu kod Kranja u Sloveniji rekla da EU želi zemlje regije u svom sastavu.

“Poruka je to da je Zapadnom Balkanu mjesto u EU. Želimo ih u uniji. Mi smo jedna europska obitelj”, izjavila je Von der Leyen.

Von der Leyen je istakla da EU i Zapadni Balkan imaju zajedničku povijest i vrijednosti te da je prilično uvjerena da dijele istu sudbinu.

Lideri EU sastaju se danas na Brdu kod Kranja u Sloveniji kako bi uvjerili šest zemalja Zapadnog Balkana da se mogu pridružiti uniji kada dostignu standarde bloka, objavila je ranije agencija AP.

“Europski lideri potvrdit će privrženost procesu proširenja uopće, ali će napredak biti utemeljen na kredibilnim reformama partnera te poštenim i strogim uvjetima, kao i principu pojedinačnih zasluga”, navodi se u nacrtu.

U nacrtu, u koji je AP imao uvid, naglašena je važnost mogućnosti EU da održi i produbi vlasti razvoj i osiguraju kapacitet za integriranje novih članica.

AP je napomenuo da je malo vjerojatno da će predsjednici i premijeri zemalja EU dati bilo kakav signal u vezi s tim kada bi zemlje Zapadnog Balkana mogle napredovati na europskom putu./Srna/HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
1 godina prije

Koga trola ova baba?? Na nedavnom otvaranju prekosavske cuprije imala je kontra izjavu – vjeridostojno, k’o da je iz adezeja

Arno
Arno
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Baba lažljivica.

Last edited 1 godina prije by Arno
Bilal is back!
Bilal is back!
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Ovo je moja Hanka – nas dvoje se uvijek slažemo! <3

Arno
Arno
1 godina prije

Jel majke ti? Pa prestanite da zakuhavate među nama.

ŠOKAC
ŠOKAC
1 godina prije

Ma .jebes tu EVROPU u kojoj su mjera slovenija hrvatska i srbija