Published On: Ned, velj 17th, 2013

Djevojka i mladić zbodeni u sarajevskom naselju Azići

Dvije osobe zadobile su teže tjelesne ozljede u incidentu koji se iza 14 sati dogodio u ulici Mehe Porobića do broja 58 u naselju Azići u Sarajevu. Poziv ozlijeđenih čuo je vatrogasac Frlj Fahri koji živi u blizini. Pružio im je prvu pomoć, pozvao policiju te svojim vozilom odvezao u Hitnu medicinsku pomoć.
“Djevojka je mnogo krvarila. Svojim remenom sam joj povezao nogu kako ne bi iskrvarila jer je rana bila duboka. Nekoliko puta je padala u nesvijest”, rekao je za Klix.ba ovaj plemeniti čovjek.
Ozlijeđeni su prebačeni na KUM kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
“Osamnaestogodišnja N.R. zadobila je dvije ubodne rane u predjelu lijeve i desne potkoljenice i trenutno se nalazi u operacijskoj sali gdje će je zbrinuti vaskularni kirurzi. Šesnaestogodišnji S.K zadobio je ubod u predjelu lijeve strane skrotuma, te ima krvni podljev što zahtjeva kiruršku intervenciju”, rekla je za Klix.ba Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.
Policijski službenici Četvrte policijske uprave MUP-a ŽS ubrzo nakon ovog incidenta uhitili su E.G. (1994.) koji se sumnjiči za nanošenje tjelesnih ozljeda oštrim predmetom, potvrđeno nam je u MUP-u ŽS.
Očevid su obavili pripadnici MUP-a ŽS.