Published On: Sri, tra 10th, 2013

Dačić kod Medvedeva i Putina

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarati će danas u Moskvi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim.
Služba ruske Vlade za odnose s javnošću priopćila je da će premijer Srbije boraviti u posjeti Rusiji na poziv ruskog premijera do 11. travnja, prenosi Agencija Itar-tas. 
“Medvedev i Dačić razmotrit ključna pitanja bilateralne suradnje u trgovačko-ekonomskoj, energetskoj, investicijskoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim područjima”, navodi se u priopćenju i dodaje da će po završetku razgovora biti potpisano nekoliko sporazuma i dokumenata između vlada, ministarstava ili službi.
Putinov pomoćnik Jurij Ušakov priopćio je da će Dačića danas primiti ruski predsjednik. On je rekao je da je posjeta dogovorena početkom veljače i da nije izravno u vezi s rezultatima razgovora o pitanju Kosova u Bruxellesu.
Ušakov je rekao da je telefonski razgovor predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i Putina od 2. travnja “u određenoj mjeri bio povezan s tim pregovorima”, prenosi Agencija RIA Novosti.